Juhár Tamás: Az álmaimat élhettem meg a Vasasnál

2024-01-03 10:49
A karácsonyra és az új esztendőre való tekintettel honlapunk rendhagyó sorozatot indított: korábbi játékosainkat és legendáinkat kérdezzük a Vasashoz kötődő emlékeikről, valamint természetesen az ünnepi időszakról is. Összeállításunk befejező részében Juhár Tamás nyilatkozott oldalunknak.

– Hogy mit jelent számomra a Vasas? A sportot, a családot, a gyerekkoromat, a szurkolást és rengeteg emóciót. A mai napig hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy ide tartozom – kezdte beszélgetésünket Juhár Tamás, aki 1990 és 2002 között összesen 344 mérkőzésen szerepelt csapatunkban.

– Emlékszem, óriási lökést adott a pályafutásomnak, amikor a pomázi kis közösségemből 1983-ban kiválasztottak és eldőlt, hogy csatlakozhatom a legendás piros-kék klubhoz. Abba pedig még most is beleborzongok, ha az 1991. március 30-i, NB I-es bemutatkozásomra gondolok, egy hosszú folyamat katartikus pontja volt az élvonalbeli debütálásom a Tatabánya ellen. Onnantól elindult egy csodálatos utazás, az álmaimat élhettem meg a Vasasnál, amelynek egészen 2002-ig tagja voltam, egy idő után pedig a csapatkapitánya is – idézte fel legszebb emlékeit Juhár, aki három bronzérmet nyert együttesünkkel és az Intertoto-kupában, valamint az UEFA-kupában a nemzetközi porondon is bizonyíthatott csapatunkban.

– A munkám miatt a hétvégéim eléggé telítettek, így élőben sajnos nem nagyon jutok ki az Illovszky-stadionba, de természetesen figyelem és követem a klub szereplését. Szurkolok, hogy beteljesüljenek azok az álmok, amiket a játékosok és a vezetők megfogalmaztak, remélem, hogy egy emlékezetes tavaszt követően a következő szezonban ismét az NB I-ben szerepel majd a gárda – nem kérdés, hogy a Vasasnak a legmagasabb szinten a helye – mondta egykori kiváló hátvédünk, aki végül a mögöttünk hagyott ünnepi időszakról is beszélt.

– Nálam a karácsony a családi béke és a nyugalom mellett mindig a munkáról és az angol fociról szól, hiszen az egész szezon legzsúfoltabb néhány napja ez. Most sem volt ez másként: otthon, a szeretteimmel is minőségi időt töltöttem el, de a kollégákkal is nagyon jól éreztem magam a stúdióban.

Sorozatunk eddig megjelent részei: