Puskás Lajos: Nem érzem magam annyinak, mint amennyi a leírt szám

2023-12-18 15:20
A karácsony és az új esztendő közeledtével honlapunk rendhagyó sorozatot indít: korábbi játékosainkat és legendáinkat kérdezzük a Vasashoz kötődő emlékeikről, valamint természetesen az ünnepi időszakról is. Elsőként Puskás Lajos nyilatkozott oldalunknak.

Klubunk 79 éves legendájának a karácsony az együttlétről, a családról szól, számára ez az ünnep érzelmileg is a csúcspontot jelenti.

– Jól vagyok, sem fizikailag, sem szellemileg nem érzem magam annyi idősnek, mint amilyen szám a nevem mellett szerepel – mondta a Vasassal két-két Közép-európai Kupa-győzelmet és bajnoki címet szerzett egykori kiváló labdarúgó. – Ádvent van, hívő, keresztény embernek érzem magam. Az az élet rendje, hogy egyre bővül a család, vannak, akik messzebb laknak. Karácsonykor közösen ünnepelünk, ilyenkor kiemelt hangsúlyt kap az együttlét, a család.

Puskás Lajos unokája, Puskás Zsombor NB III-as együttesünkben szerepel, így érthető, hogy korábbi játékosunk minden hazai mérkőzésünket a helyszínen tekintette meg.

– Kifejezetten az unokám játékát figyelem a meccseken, úgy gondolom, nincs gond a teljesítményével. Az NB II-es együttes hazai találkozóin is kint voltam az Illovszky Rudolf Stadionban. Csak a Győr elleni mérkőzést hagytam ki – persze, ha előre szólnak, hogy 6–0-ra nyerünk, akkor megoldottam volna, hogy azon is ott legyek.

Puskás Lajos hozzátette: bízik benne, hogy a szezon végén sikerül csapatunknak visszajutni az élvonalba.

– Ebben a témában én szigorúan szurkolóként szólalok meg, de úgy látom, hogy a drukkertársaim derűlátóak és én is az vagyok. Áldott, békés karácsonyt és boldog újévet kívánok mindenkinek!