Hosszabbítottunk Tóth Milánnal!

2024-04-26 20:52
22 éves támadónk 2028-ig szóló szerződést kötött klubunkkal.

Fiatal játékosunk 2023 augusztusában nagy reményekkel igazolt a Vasashoz, teljesítményével azonban talán még a legvérmesebb várakozásokat is felülmúlta: azonnal meghatározó tagjává vált csapatunknak, a Merkantil Bank Liga idei szezonjában pedig 25 mérkőzésen 14 góljával második helyen áll az NB II-es tabella góllövőlistáján.

A 2002-es születésű csatár 2019-ben, 17 esztendősen a Haladás csapatában mutatkozott be a profi labdarúgásban. A 2020/21-es szezonban 19 másodosztályú meccsen lépett pályára, a következő idényben viszont 34 NB II-es bajnoki mérkőzésen 11 gólt szerzett, amellyel csapata házi gólkirálya lett.

A 180 centiméter magas támadó 2022 nyarán az osztrák élvonalbeli Sturm Grazhoz igazolt, ahol a második csapat kapitánya lett, 27 meccsen 13 gólt rúgott és 4 gólpasszt jegyzett.

„Tóth Milán a szerződtetése óta eltelt időszakban egyértelműen bebizonyította, hogy jelenlegi keretünk egyik legértékesebb és legtehetségesebb játékosa. Teljesítményével felhívta magára a szakma figyelmét és számos megkeresés érkezett iránta hazai élvonalbeli és külföldi kluboktól egyaránt. Számunkra mindenekelőtt a Vasas eredményessége a legfontosabb szempont, melynek része értékeink megőrzése is, ezért Milán szerződését a mai nappal közös megegyezéssel módosítottuk, melyből így kikerült az egyoldalúan gyakorolható kivásárlási opció és egyúttal 2028. június 30-ig meghosszabbítottuk. Stratégiailag különösen fontosnak tartom, hogy ez a megállapodás 5 fordulóval a bajnokság vége előtt létrejött, ezzel is erősítve hosszú távú törekvéseinket.” – nyilatkozta honlapunknak Nagy Miklós sportigazgatónk a hosszabbítással kapcsolatban.

„Boldog vagyok, hogy az eddigi teljesítményemmel hozzájárultam a klub céljaihoz és hogy felhívtam magamra a figyelmet, amely most szerződéshosszabbítást ért. Természetesen ezzel nem elégszem meg, mindent megteszek majd azért, hogy a következő szezonban az élvonalban szerepelhessek a Vasassal. Örülök, hogy innentől nem kell a jövőmmel foglalkoznom, csakis a feljutásra fókuszálhatok. Angyalföldön minden lehetőség adott a fejlődésemre, nagyszerűen érzem magam, örülök, hogy a szurkolók is befogadtak és megszerettek, azon leszek, hogy ezt a jövőben is megháláljam a játékommal és a góljaimmal” – összegezte gondolatait röviden Tóth Milán.