Vasas FC II.: nagyot küzdve, a padlóról felállva győztünk!

2024-05-05 19:59
Második csapatunk az NB III, Dél-Keleti csoportjának 27. fordulójában szombat délelőtt a Meton-FC Dabas SE együttesét fogadta ideiglenes otthonában, a Budai II. László Stadionban. László András alakulata kétgólos hátrányból fordítva, Molnár Csaba duplájának, valamint egy öngólnak köszönhetően 3–2-re nyert, kilencmeccsesre növelve veretlenségi szériáját.

Vasas FC II. – Meton-FC Dabas SE 3–2 (2–2)
NB III. Dél-Keleti csoport, 27. forduló
2024. május 4., szombat 11:00
Budai II. László Stadion
300 néző

játékvezető: Holczbauer Flórián (Nagy Márk, Nagy Barnabás)

Vasas FC II.: Horváth – Farkas J. (Szabó B., 53.), Feledy, Szunyog, Papp (Márta, 69.) – Sztojka, Rab (Hős, 80.), Pócs (Barkóczi, 69.), Farkas B. (Varga, 53.) – Mamusits, Molnár Cs.
vezetőedző: László András

Meton-FC Dabas SE: Balogh – Molnár B., Jancsó, Forrai (Bokros, 75.), Kiss (Kovács 69.) – Kócsa (Forgács, 60.), Zsuppán (Kotroczó, 60.), Földeák, Dudás – Lettner, Csóri (Knolmár, 60.)
vezetőedző: Tóth László

gólszerző: Kócsa (26., – öngól), Molnár Cs. (46., 87.), ill. Földeák (10.), Forrai (17.)

sárga lap: Varga (67.), Horváth (90.), Barkóczi (93.), ill. Földeák (27.), Forrai (50.), Knolmár (75.)

Szombati ellenfelünk meglehetősen mély gödörbe került tavasszal, mivel az elmúlt nyolc mérkőzésen nem sikerült győznie, igaz, a legutóbbi játéknapon a negyedik Körösladánnyal játszott 1–1-es döntetlent. Csapatunk viszont éppen ellentétes pályát futott be az elmúlt nyolc fordulóban: nem találtunk legyőzőre, hat győzelmet és két döntetlent értünk el.

A vendégek felpaprikázva kezdték a találkozót, mintha vért ittak volna a mérkőzés előtt, csapatunk ellenben álmosan, kényelmesen kezdte a találkozót. Ennek „eredményeként” a 10. percben megszerezte a vezetést a Dabas: egy jobb oldali beadás után a hosszú oldalon 13 méterről lőtt Földeák, a labda pedig a jobb sarokban kötött ki, 0–1. Ezt követően sem tudtunk ritmust váltani, a rivális viszont lendületben maradt és a 17. percben kétgólosra növelte előnyét: Forrai vezette rá a labdát védelmünkre, majd 15 méterről a bal felső sarokba bombázott, 0–2. A rémálom csaknem folytatódott, nem sokkal később ugyanis centik hiányoztak a harmadik dabasi gólhoz, ám egy balról érkező ívelést Kócsa 7 méterről a bal kapufára fejelt.

0–3 helyett azonban egy szerencsés találattal a 26. percben, közvetlenül a nagy meleg miatt elrendelt ívószünet után szépítettünk: Sztojka bal oldalról elvégzett szöglete éppen Kócsa testéről a kapu bal oldalába pattant a labda, 1–2.

Nagyjából félóra kellett ahhoz, hogy csapatunk megérkezzen a meccsbe, innentől viszont átvettük az irányítást. A 38. minutumban Mamusits 20 méteres lövése egy blokkoló védőt érintve nem sokkal szállt a bal sarok mellé. A fölényünk azonban még a szünet előtt egyenlítést ért, méghozzá egy mintaszerű kontra végén: Molnár Cs., majd Mamusits játszott össze remekül, végül utóbbi centerezett balról a kaputól 12 méterre helyezkedő Molnárhoz, aki védhetetlenül lőtt a kapu jobb oldalába, 2–2!

Fordulást követően az első negyedóra kiegyenlített küzdelmet hozott, számottevő gólhelyzet nélkül. Az első veszélyes momentumra a 65. percig kellett várni, ekkor Mamusits futott el a jobb szélen, majd a középen érkező Vargához passzolt, akinek centerezéséről centikkel maradt le Molnár Cs. A 77. percben is ő villant, a jobb oldali, öt és felesről leadott lövése egy dabasi lábról perdült a kapu fölé. A mérkőzés utolsó szakaszában teljesen beszorítottuk a vendégeket a kapujuk elé, záporoztak a beadások a 16-oson belülre, ám úgy tűnt, Tóth László együttese kihúzza a végéig.

A 87. minutumban azonban megszereztük a vezetést és mint később kiderült, a győztes találatot: Mamusits cselezte be magát a jobb szélen a 16-oson belülre, majd az alapvonalról élesen középre lőtte a játékszert, ahol Molnár Csaba érkezett, védőjét megelőzve, két lépésről a hálóba bombázott, 3–2!

Vezetőedzőnk, László András így értékelt a lefújást követően:

– Alaposan ránk ijesztett ellenfelünk, akinek adtunk kétgólos előnyt a találkozó első húsz percében. Csapatunk tartását mutatja, hogy 0–2-ről is fel tudtunk állni, és az utolsó pillanatokban a győzelmet is megszereztük. El kell ismernem, hogy ezen a találkozón nem játszottunk jól, sok esetben pontatlanok voltunk a támadásokban. De ezúttal is szereztünk három találatot – noha kis szerencsével –, amit nem lehet elvenni tőlünk. Zsinórban ez volt a kilencedik mérkőzésünk, amelyen nem találtunk legyőzőre, három összecsapás van még hátra a bajnokságból, szeretnénk tovább folytatni vereslenségi sorozatunkat.

17 esztendős csatárunk, az U18-as nemzeti válogatott oszlopos tagja, Molnár Csaba két találatával döntő érdemeket szerzett a győzelemben, ráadásul duplájával felzárkózott a házi góllövőlista élére a hétgólos Varga Donát mellé.

– Borzasztóan rosszul kezdtük a mérkőzést, aminek nem tudom az okát. Mintha még mindenki aludt volna, így csoda volt, hogy a 20. percben nem lett 0–3 az eredmény.... A szerencsés szépítés és az első félidő végén szerzett gólom után viszont a szünetben már elhittük, hogy ezt a meccset meg tudjuk nyerni.A második félidőben már mi domináltunk, és hála Istennek a meccs végén fel tudtuk tenni az i-re a pontot, a győztes gólommal. Szeretném kiemelni, hogy mindkét találatomnál Mamutól kaptam a zseniális gólpasszt, amit ezúton is köszönök neki.

Köszönjük a mérkőzésre kilátogató szurkolóink buzdítását. Második csapatunk legközelebb május 12-én, vasárnap 17 órakor a BKV Előre otthonában lép pályára. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!