Sowunmi Thomas: Érzelmileg továbbra is kötődöm a klubhoz

2023-12-30 12:32
A karácsonyra és az új esztendőre való tekintettel honlapunk rendhagyó sorozatot indított: korábbi játékosainkat és legendáinkat kérdezzük a Vasashoz kötődő emlékeikről, valamint természetesen az ünnepi időszakról is. Ezúttal Sowunmi Thomas nyilatkozott oldalunknak.

– Döcögős kezdés után kiegyenesedett a csapat – véleményezte a jelenleg játékosok közvetítésével foglalkozó Sowunmi Thomas csapatunk őszi szereplését a Merkantil Bank Ligában. – Amikor lehetőségem volt rá, a helyszínen néztem meg a mérkőzéseket, egyrészt, mert érzelmileg továbbra is kötődöm a klubhoz, másrészt vannak játékosok az együttesben, akiknek én képviselem az érdekeit.

A Vasasban 84 mérkőzésen 22 gólt szerzett támadó hangsúlyozta, az NB II-ben bármi megtörténhet.

– Ki gondolta volna például, hogy az előző bajnokság végén csak osztályozón bennmaradt Kozármisleny az ötödik helyen zárja az őszt? A Vasasról úgy vélem, hogy a keret erőssége alapján az első helyen kellene állnia, ennek elérése most sem lehetetlen. Idegenben le kell győzni a Győrt, és nem szabad annyi pontot veszíteni a hajrában, ahogy ez az ősszel történt. A riválisok is fognak hibázni, optimista vagyok a tavaszi szezont illetően.

Sowunmi elmondta, családjában évek óta változatlan forgatókönyv szerint zajlik a karácsony, a rokonok, testvérek együtt ünnepelnek, így volt ez idén is.

Fotó: Blikk / Zsolnai Péter

Sorozatunk eddig megjelent részei: