Izsó Ignác: A gólszerzés mindig örömet okoz

2023-12-23 15:17
A karácsony és az új esztendő közeledtével honlapunk rendhagyó sorozatot indít: korábbi játékosainkat és legendáinkat kérdezzük a Vasashoz kötődő emlékeikről, valamint természetesen az ünnepi időszakról is. Ezúttal Izsó Ignác nyilatkozott oldalunknak.

Egykori legendás támadónk szerint sok meccs van még hátra a bajnokságból, csapatunkat pedig képesnek tartja a feljutás kiharcolására.

– Folyamatosan nyomon követem az eredményeinket és a híreket, amikor tehetem, akkor a hazai mérkőzéseket a helyszínen szoktam megnézni. Sajnos az utolsó két hazai találkozóra nem tudtam kimenni, de sok forduló van még hátra a bajnokságból, bizakodó vagyok a végeredményt illetően – mondta Izsó Ignác.

A driblikirálynak is becézett 67 éves Izsó Ignác klubunkban nevelkedett, felnőtt játékosként 1974 és 1986 között 285 mérkőzésen lépett pályára piros-kék szerelésben, amelyeken összesen 86 gólt szerzett.

– A mai napig heti két alkalommal futballozom baráti társasággal, a gólszerzés mindig örömet okoz, úgy örülök most is egy-egy találatomnak, mint régen. Annál nincs rosszabb, mint a hajrában gólokat kapni, játékosként sajnos többször volt részem ebben, ez benne van a futballban. De többek között azért is fantasztikus ez a játék, mert kiszámíthatatlan, hogy mi történik a következő mérkőzésen.

Izsó Ignác a karácsonyt családi körben tölti, örülne egy havas ünnepnek.

– Egészen különleges hangulata volt annak a pár napnak, amikor esett a hó, sajnos utána jött az eső. Más lenne a hangulata egy fehér karácsonynak. Mindenkinek boldog ünnepeket kívánok!

Sorozatunk eddig megjelent részei:

Puskás Lajos
Komjáti András
Vidáts Csaba
Kiss László