Vidáts Csaba: Jó lenne rendszeresen az első osztályban szerepelni

2023-12-20 15:15
A karácsony és az új esztendő közeledtével honlapunk rendhagyó sorozatot indít: korábbi játékosainkat és legendáinkat kérdezzük a Vasashoz kötődő emlékeikről, valamint természetesen az ünnepi időszakról is. Ezúttal Vidáts Csaba nyilatkozott oldalunknak.

Együttesünk korábbi kiváló fedezete elsősorban a televízióban követi nyomon csapatunk mérkőzéseit, úgy véli, van még esély a feljutás kiharcolására.

– Köszönöm jól vagyok, bár most éppen küzdök a náthával... Ez nálam a szokásos téli megfázás, amikor az ember azt hiszi, hogy erősebb a természetnél, és a hideg időben sem vesz még fel télikabátot – mondta a 76 éves kiválóság, aki a Vasasban 198 mérkőzésen 36 gólt szerzett 1965 és 1976 között, Közép-európai Kupát és Magyar Kupát nyert klubunkkal, a válogatottal pedig olimpiai ezüstérmes lett. – Ezt leszámítva minden rendben, várom a karácsonyt. Ilyenkor összegyűlik a család, az ünneplés több mint 20 éve azonos forgatókönyv szerint zajlik. A szülők és nagyszülők sajnos távoztak közülünk, de érkeztek gyerekek, unokák, a létszámban nincs jelentős változás, az ünneplés menete változatlan.

Vidáts Csaba szerint nem kell még lemondani a feljutásról.

– Jó lenne rendszeresen az első osztályban szerepelni, ha mindenki egyformán akarja és tesz érte, akkor sikerülhet. Van még idő a bajnokság végéig, a hátrányunk nem behozhatatlan. A mi időnkben komoly rang volt a Vasasban, az Újpestben, vagy éppen a Ferencvárosban játszani, nem változott olyan sűrűn a keretek névsora, mint napjainkban, de ez természetesen minden klubra igaz. Az első osztályú bajnokságnak szüksége van egy jó Vasasra, nekünk pedig arra, hogy szeretett klubunk NB I-es legyen!

Sorozatunk eddig megjelent részei:

Fotó: Nemzeti Sport / Koncz Márton