Komjáti András: Felejthetetlen számomra az 1976/77-es bajnoki cím

2023-12-19 14:42
A karácsony és az új esztendő közeledtével honlapunk rendhagyó sorozatot indít: korábbi játékosainkat és legendáinkat kérdezzük a Vasashoz kötődő emlékeikről, valamint természetesen az ünnepi időszakról is. Ezúttal Komjáti András nyilatkozott oldalunknak.

Klublegendánk – aki a közelmúltban ünnepelte 70. születésnapját – máig büszke arra, hogy bajnokcsapatunk tagja lehetett, míg a közelgő ünnepek a feltöltődésről fognak szólni.

– Az egész pályafutásom – beleértve az ifjúságomat – a Vasashoz köt, így természetes, hogy sokat jelent nekem klub. A hazai mérkőzésekre az esetek többségében kilátogatok, feltéve, ha nem ütközik a Puskás Akadémia találkozóival. Sajnos a mostani csapattal nem igazán vagyok kapcsolatban, habár jó pár játékos van, akivel együtt dolgoztam Felcsúton: Deutsch Lacival, Radó Andrissal és Urblík Józsival – utóbbival különösen jó a viszonyom. Gyakran beszélünk telefonon, nagyon szimpatikus srác számomra – mondta Komjáti András, klubunk egykori legendás játékosa, majd edzője, aki a Vasas történetében legtöbbször ölthette magára a piros-kék mezt: 433 alkalommal, így érthető módon számtalan felejthetetlen emlék köti Angyalföldhöz.

– Annak ellenére, hogy nagy változások történtek az új létesítmény megépítésével, számtalan emlék beugrik, ha visszatérek az Illovszky Rudolf Stadionba. Általában Kiss Lacival szoktuk nézni a mérkőzéseket, az aktuális találkozó közben mindig elkap bennünket a nosztalgia és ezeket  még így, jó pár év távlatából is örömmel tárgyaljuk ki egymás között. Természetesen a legkedvesebb, és máig felejthetetlen emlék számomra az 1976/77-es idényben megnyert bajnoki címünk,  a Zalaegerszeg ellen léptünk pályára az utolsó fordulóban és 3–1-re nyertünk. A mai napig büszke vagyok arra, hogy tagja lehettem egy bajnokcsapatnak!

Klublegendánk számára a közelgő két ünnep, a karácsony és a szilveszter a feltöltődés jegyében  telik majd.

– A karácsonyt családi körben töltöm a lányaimmal, akik két unokával ajándékoztak meg, ráadásul két gyönyörű kislánnyal. Rajtuk kívül a feleségem édesanyja is itt lesz velünk és együtt töltjük a szentestét. Szilveszterkor pedig a régi játékostársaimmal, Farkas Tibivel, Híres Gabival, Kiss Lacival, Pölöskei Gabival és Teodoru Vaszilisszel együtt búcsúztatjuk az évet és várjuk az új esztendő kezdetét.

Sorozatunk eddig megjelent részei: