Szerdán Újpesten lépünk pályára

2023-07-03 16:30
A 2023/24-es szezon harmadik felkészülési mérkőzésén a fővárosi lila-fehérekkel játszunk idegenben, a találkozó a hazai együttes döntése következtében zárt kapus, de a meccsről élőképes online közvetítés látható majd az Újpest FC YouTube csatornáján.

Csapatunk idei első felkészülési találkozója 1-1-es döntetlennel zárult a KFC Komárnóval, múlt szombaton pedig remek teljesítménnyel 3-1-re győztünk az elmúlt élvonalbeli bajnokságot ötödikként záró Paks vendégeként.

Szerdán az Újpest FC lesz az ellenfelünk, akik az NB I előző idényében 11 győzelemmel, 8 döntetlennel és 14 vereséggel a nyolcadik helyen végeztek 42-55-ös gólkülönbséggel (az 55 kapott gólnál csak a Paks zárt rosszabb mérleggel). Az újpestiek legeredményesebb góllövőjének szerződése lejárt, így az előző szezont 8 találattal záró elefántcsontparti Fernand Gouré távozott a klubtól. Az újpesti házi góllövőlistán Gouré mögött 5-5 találattal Csoboth Kevin és Simon Krisztián zárt.

Az újpestiekkel háromszor találkoztunk az OTP Bank Liga legutóbbi kiírásában, idegenben előbb 2-1-es vereséget szenvedtünk, másodszor 1-1-es döntetlenre végeztünk, a Fáy utcában pedig 1-0-ra bizonyult jobbnak az ellenfél.

A hazaiak keretében több változás volt a nyári szünetben: érkezett Tamás Krisztián a Honvédból, a magyar válogatottban is szerepelt Kiss Tamás a Puskás Akadémiáról, kölcsönből visszatért a bosnyák Dzenan Burekovic, az észt Märten Kuusk, Máté Zsolt, a szerb Ognjen Radosevics, az utánpótlásból pedig felkerült Geiger Bálint és Tamási Domonkos, míg elhagyta az újpestieket a szerb Nemanja Antonov, a kameruni Petrus Boumal, a mali Abdoulaye Diaby, a szerb Filip Pajovics és a már említett elefántcsontparti Fernand Gouré.

Ellenfelünk keretéből Kovács Dominik és Varga György a Vasas Kubala Akadémia játékosa volt, míg labdarúgóink közül Litauszki Róbert és Novothny Soma szerepelt szerdai ellenfelünknél.

A Tábor utcai edzőpályán szerdán 10:30-kor kezdődő felkészülési mérkőzésről honlapunkon élő szöveges közvetítésben számolunk be, az Újpest FC YouTube-csatornáján pedig élőképes közvetítést láthatnak majd szurkolóink.