Vasárnap az újonc Szentlőrinc SE lesz az ellenfelünk

2020-08-14 14:02
A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában megrendezésre kerülő Szentlőrinc SE - Vasas FC találkozó 17.30-kor - Kozármislenyben - kezdődik.

Ellenfelünk tavaly az NB III Közép csoportjában szerepelt, ahonnan - a koronavírus-járvány miatt félbeszakított szezon okán -  második helyről vívta ki az élvonalbeli tagság lehetőségét. Korábban négy alkalommal is bajnokként ünnepelhettek a szentlőrinciek, ám a másodosztályú tagságot nem vállalták, egészen a 2019/20-as évadig. A tavalyi 19 mérkőzésből 13 alkalommal győztesen hagyta el a pályát a baranyai gárda, melyhez 5 döntetlen és összesen egyetlen vereség társult, így bátran kijelenthető, hogy kiegyensúlyozott és magabiztos teljestíménnyel készültek az idei Merkantil Bank Liga sorozatára.

A csapat trénere Marián Sluka. A 41 esztendős szakember korábbi profi labdarúgóként - hazai viszonylatban - megfordult a ZTE, a Siófok, a Haladás és a Pápa együtteseinél is, vezetőedzőként pedig a zalaegerszegi és a szlovák Nafta Lendava labdarúgóit trenírozta. A Szentlőrinc SE keretében számos fiatal játékos szerepel, ami szintén fontos szempont volt az edző kiválasztásánál, hiszen Marián Sluka jelentős edzői tapasztalattal rendelkezik utánpótlás-területen. Fekete Tivadar sportszakmai igazgató és Marián Sluka vezetőedző munkáját asszisztens-edzőként Pichler Gábor, kapusedzőként Kovácsevics Árpád, erőnléti edzőként pedig Tar András segíti.

Az idén NB II-ben induló alakulathoz nyáron csatlakozott Fröhlich Roland (Soroksár SC), Sinkovits Dávid (Topolyai SC), Sili Luka (III. KER. TVE), Molnár Róbert (Soroksár SC), a korábbi Vasas-játékos Kovács Dávid (Tiszakécske), Dulló Martin (Vác FC), Forgács Dávid (Paksi FC), Slakta Balázs (Kaposvári Rákóczi), Törőcsik Péter (MTK), Kapronczai Gergely (MTK), Nagy Barnabás (MTK) és Lehoczky Roland (MTK).

A 2020/21-es Merkantil Bank Liga első fordulójában ellenfelünk 1 győzelmet aratott, 1 alkalommal döntetlent játszott és egyszer szenvedett vereséget:

A gyirmótiakkal szemben megszerzett 3 pont és a Szegeden bezsebelt 1 pont egyelőre a tabella 11. helyezéséhez elegendő.

"Ott folytatta csapatunk Szegeden, ahol szerdán Kozármislenyben abbahagyta. Ismét masszívan, bátran futballoztak Marián Sluka tanítványai, nagyon koncentráltak az első félidőben, aminek aztán meg is lett az eredménye: a 43. percben Fröhlich Roland révén megszereztük a vezetést. A szünet után sajnos nagyon hamar egyenlítettek a hazaiak, Takács Tamás talált be. A folytatásban a Szeged mindent megtett a győzelemért, voltak is helyzetei, ugyanakkor csapatunk állta a sarat, nekünk is akadtak gólveszélyes akcióink – végül egyik gárda sem talált be, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó." - olvasható a szentlorincse.hu honlapján az utolsó fordulóban, a Szeged ellen szerzett 1 pontot követően.

Ellenfelünk augusztus 9-én, a Szeged-Csanád otthonában az alábbi felállásban szerepelt:

Slakta – Molnár, Havas, Dulló, Nagy B. – Fröhlich, Hleba, Kapronczai (Törőcsik, 80.) – Harsányi (Vajda, 64.), Sili, Kovács D. (Kondor 61.)

Gólszerző: Fröhlich (43.)

Marián Sluka, vezetőedző:

– Becsületesen felkészültünk a meccsre, azt is láttam a pályán, amire készültünk. A srácok kilencvenkilenc százalékban teljesítették azt, amit megbeszéltünk, nagyon értékes egy pontot szereztünk. Mégis van némi hiányérzetem, mert a második félidőben gyengébben játszottunk, és volt több helyzetünk is, amivel megnyerhettük volna a meccset. Mindezzel együtt is kiváló csapatként működtünk ma. Furcsállom, hogy csak hármat lehet cserélni, ez pedig nálunk hatványozottan fontos, hiszen keretünkben ritka az olyan játékos, aki egy hét alatt három mérkőzést játszott volna korábban.


Merkantil Bank Liga NB II. 4. forduló
Szentlőrinc SE - Vasas FC

2020.08.16., vasárnap 17:30 
Kozármislenyi Stadion

Játékvezető: Csonka Bence
Tartalék játékvezető: Molnár Attila
Asszisztensek: Kovács II. Gábor, Vörös Dániel

Szentlőrinc SE - Vasas FC élőképes közvetítés klubunk hivatalos YouTube csatornáján
Szentlőrinc SE - Vasas FC szöveges tudósítás klubhonlapunkon