Szilágyi Zoltánnal szerződést hosszabbítottunk

2021-04-17 13:20
Saját nevelésű, utánpótlás-válogatott védőnk új szerződése 2024. június 30-ig szól.

Szilágyi Zoltán 13 évesen került a Vasas Kubala Akadémiára. Az idén 23 éves védő már utánpótlásunkban rendszeresen bizonyította tehetségét és korosztályos válogatottként is pályára lépett - többek között - az Ukrajna, Svájc és Görögország elleni győzelmek során. A fiatal labdarúgó 18 esztendősen profi szerződést írt alá klubunknál, majd két évnyi siófoki kölcsönjáték után - jelentős rutint szerezve a felnőtt futballban - 2018-ban visszatért Angyalföldre.

Eddigi pályafutása során 89 alkalommal lépett pályára NB II-es felnőtt bajnoki találkozón, 9-szer pedig kupamérkőzésen szerepelt. Az idei bajnokságban betegség és sérülés is hátráltatta a labdarúgó teljesítményét, ennek ellenére 16 mérkőzésen kezdőként számított rá a szakmai stáb, egy találkozón pedig csereként szállt be a játékba.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Szilágyi Zoltán az előző évben kevesebb játéklehetőséget kapott, de mindvégig szorgalmasan dolgozott és lojálisan kitartott a Vasas mellett, amire én is ösztökéltem, mivel minden adottsága megvan ahhoz, hogy élvonalbeli játékos lehessen. Amikor aztán alkalom nyílt a bizonyításra, élni tudott a lehetőséggel és megbízható teljesítményével ebben a szezonban alapemberévé vált csapatunknak. Abban a reményben hosszabbítottunk szerződést saját nevelésű, fiatal játékosunkkal, hogy hosszú távon is erőssége lesz a klubnak.

Szilágyi Zoltán, a szerződés aláírása után:
- Nagyon örültem, amikor Nagy Miklós sportigazgató megkeresett a szerződéshosszabbításommal kapcsolatban. 10 éve futballozom a Vasasban, mindig is itt is képzeltem el a jövőmet, ezért nem kellett sokat gondolkodnom, hogy itt szeretném-e folytatni a pályafutásomat. Most, az aláírás után természetesen nagyon boldog vagyok, de szeretnék továbbra is ugyanilyen alázatosan dolgozni, stabil teljesítményt nyújtani és a jövőben is alapembernek számítani. Minden nap, minden edzésen az volt a célom, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba, de ez sokáig nem sikerült. Ősszel viszont lehetőséghez jutottam és úgy érzem, az azóta eltelt időszakban tudtam is vele élni, ennek köszönhetően kaptam most újabb bizalmat a klub részéről.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk Szilágyi Zoltánnak!