Vasas FC II.: a Martfűt fogadjuk vasárnap

2024-04-20 19:04
A mérkőzést az NB III. Dél-Keleti csoportjának 25. fordulójában, a Fáy utcai Sportcentrum pályájának felújítása miatt klubunk a Budai II. László Stadionban rendezi vasárnap 11 órakor.

Ellenfelünk első alkalommal az 1943/44-es bajnokságban, Cikta LE Martfű néven lépett pályára az NB III, Alföld csoportjában, ahol megnyerte a bajnokságot és feljutott a másodosztályba. A következő szezonban a világháború miatt félbeszakadt a pontvadászat. A martfűiek ezt követően a megyei másodosztály és az NB III között ingáztak, a kivételt 1965 és 1967 jelentette: ezt a két évet a klub a magyar labdarúgás második vonalában töltötte, de mindkét alkalommal azonnali kiesés követte a feljutást.

Az együttes neve többször változott, játszott többek között Cikta LE, Martfűi Cikta, Martfűi Vörös Lobogó és Tisza Cipő SE néven is. A 2006/07-es szezon óta a mai napig érvényes Martfűi LSE nevet használja a csapat.

Vasárnapi ellenfelünk újoncként a 11. helyen áll a tabellán, ebben az évben az első két tavaszi bajnokiját megnyerte (4–2 otthon a Budapest Honvéd-MFA II. ellen, majd 4–1 Dabason), ám azóta 1 döntetlen és 4 vereség a mérlege. Az egy pontot viszont a második helyen álló ESMTK vendégeként szerezte meg a Martfű, ráadásul úgy, hogy egy kiállítás miatt a 34. perctől tíz emberrel játszott Pesterzsébeten. 

Csapatunk az őszi szezonban Feledy Balázs kiállítása miatt a 22. perctől emberhátrányban játszott Matrfűn. és 2–0-s vereséget szenvedett.

A martfűi keretben senki sem rendelkezik angyalföldi játékosmúlttal és a mi keretünkben sem található olyan labdarúgó, aki korábban szerepelt riválisunknál.

– MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Budai II. László Stadion: 1151 Budapest, Széchenyi István tér 8-10.

A Budai II. László Stadion gépkocsival a Külső-Szilágyi út irányából érhető el, tömegközlekedéssel az 5-ös busszal közelíthető meg, amelynek Epres sor elnevezésű megállója 130 méterre van a bejárattól.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

A gépkocsival érkezőknek a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

 BELÉPÉS ÉS KAPUNYITÁS

A Martfűi LSE elleni találkozóra ingyenes a belépés, kapunyitás a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

 BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a stadionban büfé üzemel.

 KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Martfűi LSE ellen vasárnap 11 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésünket a 24liveblog.com felületén szöveges formában közvetítjük az alábbi linken: VASAS FC II  – MARTFŰI LSE

Fotó: facebook.com/mlsemartfu