Magabiztos győzelem a DEAC ellen!

2020-10-18 19:30
A Merkantil Bank Liga 12. fordulójában a DEAC együttesét fogadtuk az Illovszky-stadionban, Radó duplájával, illetve Vernes és Hinora góljaival 4-1-re győztük le ellenfelünket.

Schindler Szabolcs vezetőedző a Jova - Szivacski, Litauszki, Viczián, Silye - Hidi M - Hinora, Pátkai - Radó, Birtalan (C), Vernes összeállítású kezdőcsapatot küldte pályára ma délután a DEAC elleni bajnoki találkozón, a cserepadon Bánfalvi, Kalmár, Szilágyi, Köböl, Szatmári, Kovács, Szedlár, Terbe, Murka, Ujvárosi, Pekár és Kilyén vártak bevetésre.

Ellenfelünk a Szabados - Papp, Sándor, Spitzmüller (C), Kiss, Belényesi - Takács, Karikás, Székely - Nikitscher, Nagy kezdővel állt föl, a padon Tóth, Bíró, Urbin, Kertész, Áros, Soltész, Szabó, Gyönyörű, Orosz és Burai foglaltak helyet.

Sérültjeink és a korábbi COVID-tesztek pozitív eredményei miatt ma még nem állt minden játékosunk rendelkezésre, az erről szóló részletes cikkünk ITT olvasható.

A Vasas hagyományos piros-kék-piros szettben, a DEAC tiszta fehér mezben kezdett, labdaszedőként ezúttal is a Vasas Kubala Akadémia fiatal játékosai közreműködtek.

Az első támadás a vendégeké, a második percben Nagy Krisztián lövését azonban Jova magabiztosan hárította. A válaszra nem kellett sokat várni, ám Vernes beívelését kifejelte egy debreceni védő. A 10. percben megszereztük a vezetést: Radót buktatták a 16-oson belül, játékosunk határozottan értékesítette a büntetőt (1-0). Nem ez volt az egyetlen tizenegyes a mérkőzésen, sőt Radó sem egyszer talált be a debreceni kapuba, csapatunk második büntetőjét is a nyáron igazolt támadó rúgta (2-0).

A második félidő elején Hinora bombagóljával tovább növeltük előnyünket (3-0), majd Vernes is betalált (4-0), az 56. percben megítélt DEAC-büntető pedig már csak a szépítésre volt elég a debrecenieknek (4-1).

A bajnoki találkozó részletes szöveges tudósítása ide kattintva érhető el:

Vasas FC – DEAC

Merkantil Bank Liga 12. forduló
Vasas FC - DEAC 4-1 (2-0)
2020.10.18., vasárnap 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
1159 néző

játékvezetők: Takács János (Máyer Gábor, Bognár László)

összeállítások:

Vasas FC: Jova - Szivacski, Litauszki (Szilágyi, 46'), Viczián, Silye - Hidi M - Hinora (Kovács, 85'), Pátkai - Radó (Pekár, 65'), Birtalan (C) (Köböl, 85'), Vernes (Szatmári, 65')
vezetőedző: Schindler Szabolcs

DEAC: Szabados (Tóth, 42') - Papp, Sándor, Spitzmüller (C), Kiss (Urbin, 76'), Belényesi - Takács, Karikás (Orosz, 57'), Székely (Gyönyörű, 76') - Nikitscher, Nagy (Bíró, 76')
vezetőedző: Balogh Pál

gólszerzők: Radó (10', 29'), Hinora (47'), Vernes (53') ill. Takács (57')

sárga lap: Belényesi (29'), Orosz (63')

Schindler Szabolcs, vezetőedző:

- Minden mérkőzés nagyon fontos, ez is az volt. Sokan azt gondolják, hogy könnyű volt, de nem. Egy elég szervezett csapat ellen játszottunk, fontos volt, hogy az elején két gólt szereztünk, ez meghatározta a mérkőzés további képét. Amivel nem vagyok elégedett, hogy több olyan nagy lehetőség volt a második félidőben, amit ki kellett volna használni, illetve egy ilyen mérkőzésen nem szabad gólt kapni, nem szabad hátul hibázni. A csapatnak gratulálok és a szurkolóinknak köszönjük a támogatást!

 

Hinora Kristóf, Vasas FC:

- Örülök a gólomnak, hiszen nagyon szerettem volna már betalálni. Elsősorban az a legfontosabb, hogy nagyarányú győzelmet arattunk, ebből a szempontból elégedettek lehetünk a mérkőzéssel, ám rúghattunk volna több gólt is. Kellett a győzelem a Szeged ellen, utána az edzéseken is felszabadultabbak lettünk, jött vele a jó hangulat. Élvezzük a futballt, nem vagyunk görcsösek, de úgy gondolom, hogy ez a mai meccsen látszott.

A DEAC elleni találkozót klubunk hivatalos YouTube csatornája élőben közvetítette, a mérkőzés felvételről az alábbi linken visszanézhető:

Vasas FC - DEAC

Drukkereinknek köszönjük, hogy ezúttal is kilátogattak az Illovszky Rudolf Stadionba és a helyszínről szurkoltak a csapatnak!