Kulcsár: Több gólt is szerezhettünk volna

2017-04-27 10:26
Kulcsár Tamás nagyszerű cserének bizonyult. Beállását követően alig telt el négy perc és a kapuba talált, amivel beállította a 2-0-s végeredményt a Mezőkövesd elleni MK-elődöntő első mérkőzésén.

Gratulálunk a gólodhoz és a győzelemhez. Lendületesen szálltál be a játékba.

- Köszönöm a gratulációt. Örülök minden játéklehetőségnek. Boldogságot éreztem, amikor szólt a mester a szünetben, hogy be kell állnom. Mindig próbálok segíteni a csapatnak amikor csak lehet. Nekem egy kicsit nehéz a helyzetem, mert pályafutásom során azelőtt még sosem játszottam ilyen felállásban, mint amilyenben most játszunk. Azért most már jó ideje itt vagyok és most már el kell, hogy sajátítsam ezt a játékrendet. Próbálom alárendelni magam a csapat érdekének. Úgy érzem, hogy ezúttal is sikerült hozzátennem a csapat játékához és eredményességéhez.

Hogyan emlékszel vissza a gólod előtti szituációra, ami nem volt egy hálószaggató lövés, lévén alig gurult át a gólvonalon.

- Rávezettem lendületből a labdát a védőkre, majd jobbra Mahirhoz passzoltam, aki egy váratlan mozdulattal, sarokkal visszatette elém. Elhúztam a labdát a kimozduló Tujvel mellett, egy kissé kisodródtam ugyan, de ballal sikerült még a kapu felé passzolnom a játékszert, ami szerencsére egy menteni akaró védő lábát érintve – aki ezután bezuhant a hálóba – átvánszorgott a gólvonalon. De ugye a futballhoz kell szerencse is. Az én helyzetemben pedig külön öröm, hogy gólt tudtam szerezni.

Ha a 2-0-ás végeredményt tekintjük elégedettek lehetünk, hiszen nem kaptunk gólt az első mérkőzésen hazai pályán, ami egy kupatalálkozón jónak mondható. Mennyire volt nehéz mérkőzés?

- Őszinte leszek. Aki focizott valaha, az tudja, hogy milyen érzés hétköznap, délután 4 órakor, a munkaidő miatt érthető módon pár száz néző előtt játszani. Úgy gondolom lehetett volna számunkra még kedvezőbb az eredmény, mert voltak még szép számmal gólszerzési lehetőségeink. És ebből a szempontból „ki is végezhettük volna” ellenfelünket. De el kell ismernem azt is, hogy nekik is volt sanszuk arra, hogy betaláljanak a kapunkba. Ha mindent összevetve mérlegre teszem ezeket, akkor azt kell mondanom, hogy van miért örvendeznünk a 2-0-s eredmény miatt. Azt gondolom, hogy a visszavágón stabil, magabiztos játékkal meg kell szereznünk a továbbjutást.