Idén először nem szereztünk pontot

2021-03-07 16:30
A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában megszakadt idei veretlen sorozatunk, ennek ellenére továbbra is feljutó helyről várjuk a folytatást.

Merkantil Bank Liga - 28. forduló
Szolnoki MÁV FC - Vasas FC 1-0 (0-0)
Szolnoki Tiszaligeti Stadion
zártkapus mérkőzés

játékvezető: Solymosi Péter (Bornemissza Norbert, Horváth Zoltán)

Szolnoki MÁV FC: Csáki – Szekszárdi (Csirmaz, 60.), Horgosi, Kovács O., Tamás, Kotula – Rokszin (Földi, 80.), Kónya (Berdó, 75.), Tisza – Irmes (Kurdics, 80.), Novák
vezetőedző: Csábi József

Vasas FC: Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M (Köböl, 74.), Pátkai, Berecz - Radó (Vernes, 62.), Feczesin (Hinora, 83.), Pekár (Balajti, 74.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

gólszerző: Novák (69.)

sárga lapok: Kotula (16.), Kónya (42.), Hidi (68.), Berecz (78.), Szilágyi (89.), Földi (91.)
kiállítva: Szivacski (95.)

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójának tegnapi játéknapján lépett pályára a DVSC. A Debrecen a Nagyerdei Stadionban 2-0-arányban győzött a Kaposvári Rákóczi ellen, a 3 ponttal pedig visszakerültek az élre. Csapatunknak nem volt más feladata, mint a Szolnok otthonában is begyűjteni a pontokat, megőrizvén ezzel a tabella elsőségét, ám ezúttal nem sikerült a győzelem.

Schindler Szabolcs vezetőedző a Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M, Pátkai, Berecz - Radó, Feczesin, Pekár tizenegyet küldte pályára, így az előző, Siófok elleni meccshez képest egyetlen változás történt, ezúttal Pekár László kezdett, Kovács Milán pedig a padon kapott helyet. Kleisz Márk és Kenneth Otigba elhúzódó sérüléseik miatt továbbra sem álltak a stáb rendelkezésére, ezúttal viszont Litauszki Róbert sem lépett pályára elővigyázatosságból, a pénteki edzésen meghúzódott a combközelítő izma. Cserepadunkon Rados, Kalmár, Vernes, Köböl, Szatmári, Kovács M., Hinora, Balajti és Tóth vártak bevetésre a Szolnok elleni találkozón.

Ellenfelünk a Csáki - Szekszárdi, Horgosi, Kovács O., Tamás, Kotula - Tisza, Kónya, Rokszin - Novák, Irmes kezdővel indított, az előző fordulóhoz képest - amikor idegenben szenvedtek 3-2-es vereséget a Szegedtől - három helyen volt változás a kezdő tizenegyben: Bárdos, Berdó és Lakatos helyett Kónya, Irmes, illetve Tamás szerepelt a névsorban. Eltiltás miatt Molnár-Farkas Tamás, míg sérülés miatt Tóth Benjámin és Vólent Roland nem léphetett ma pályára. A hazai csapat kispadján Haris, Bárdos, Csirmaz, Szabó, Berdó, Kurdics, Lakatos, Tajti, Sitku és Földi ültek.

Csapatunk tiszta fehérben, míg ellenfelünk tiszta kékben lépett pályára, a mérkőzést a szolnokiak kezdték. Schindler Szabolcs vezetőedző - annak ellenére, hogy idén még veretlenül menetelt csapatunk - a mérkőzést megelőzően kellemetlen párharcra számított. A szolnoki együttest egy nagyon szervezett és agresszív csapatként jellemezte, s ebben igaza is volt, hiszen a hazaiak folyamatos beívelésekkel próbáltak nyomást gyakorolni a kapunkra, de Jova Levente több alkalommal is bravúrral hárított. Nem volt sikeres szériában a szolnoki együttes, utolsó három mérkőzésükön nem sikerült pontot szerezniük, de a hazaiak trénere, Csábi József tisztában volt a Vasas játékosainak képességeivel: "sokat birtokolják a labdát, számos egyéniség alkotja a csapatot, akik bármikor képesek megvillanni, mivel nagy nyomást helyeznek az ellenfélre, az könnyebben hibázik". Ennek ellenére az első félidő feléig mégis a Szolnok birtokolta többet a labdát, s bár átvettük az irányítást, igazán veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani, eltekintve Pekár jobb oldali beadásától, amire Feczesin tökéletesen érkezett, de a hazaiak kapusa bravúrral védett. Ezzel szemben Jova Leventének bőven akadt dolga. A feszült és küzdelmes első félidőben kapusunk nagyszerűen állta a sarat, ám a második játékrészben a hazaiak megszerezték a vezetést: Novák indította Rokszint, akivel szemben Hidi M volt szabálytalan, a megítélt büntetőt pedig Novák Csanád értékesítette (1-0). Hiába próbáltunk a cserékkel frissíteni, maradt a végeredmény, az 5 perc hosszabbítás sem volt ma elegendő a pontszerzésre.

A mérkőzés részletes tudósítása az alábbi linken olvasható:

SZOLNOKI MÁV FC - VASAS FC

Schindler Szabolcs, vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Tudtuk, hogy mire számíthatunk. Egy nagyon rossz pályán játszottunk, nem tudott normális játék kialakulni, rengeteg szabálytalnság volt. Egy nagyon agresszív csapat ellen futballoztunk, ez a stílus sajnos nem feküdt nekünk. Egyszer hibáztunk a védekezésben, az is felelőtlenségből történt. Iyen a futball, megyünk tovább!

Azon szurkolóink, akik nem tudták élőben követni a Szolnok elleni bajnoki találkozót, hivatalos YouTube csatornánkon felvételről is visszanézhetik:

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában újra az Illovszky-stadionban lépünk pályára, hazai környezetben fogadjuk majd a tabella élmezőnyéhez tartozó, kellemetlen emlékeket idéző Gyirmót FC Győr együttesét. A találkozó 2021. március 14-én, vasárnap délután 17 órakor kerül megrendezésre, a mérkőzést - mint mindig - ezúttal is közvetítjük klubunk hivatalos YouTube csatornáján.