Győzelem és továbbjutás Sényőn

2020-09-20 17:00
Birtalan duplájával és Pekár, Vernes, Kovács találataival 64 közé jutottunk a MOL Magyar Kupában.

A MOL Magyar Kupában 128 csapat szállt harcba az Európa-liga indulást is jelentő 2021-es címért. A sorsoláson a Vasas FC ellenfele a Sényő-Carnifex FC együttese lett, a sényőiek a 2020/21-es bajnoki évadban a NB III. Keleti csoportjában jelenleg a tabella 6. helyén szerepelnek.

A MOL Magyar Kupa 6. fordulójában Schindler Szabolcs vezetőedző - sérülés miatt - nem tudott számítani Balajti Ádámra, Szedlár Zoltánra, Silye Erikre, Radó Andrásra, Viczián Ádámra és Tóth Bencére (sérültekről szóló cikkünk ITT olvasható), illetve arra a három labdarúgóra, akik COVID-tesztje pozitív eredménnyel zárult. Ellenben tétmérkőzésen kezdőjátékosként mutatkozott be a nyáron frissen igazolt Kilyén Szabolcs, illetve szintén a kezdő tizenegyben kapott szerepet az elmúlt időszakban kevesebb szerephez jutó Murka Benedek és Kovács Milán is.

Bár a hazaiak szerezték meg a vezetést, még az első félidőben egalizáltunk, a játék ebben a részben még kiegyenlített volt. A második félidőben azonban egyrészt fáradt sényői csapat, illetve az osztálykülönbség is fokozatosan kiütközött, fölényünk magabiztossá vált. A cserék jól szálltak be, lendítettek a csapat teljesítményén, összességében még ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Csapatunk 5:1-re nyert Sényőn, így egy gólgazdag mérkőzésen továbbjutott a MOL Magyar Kupa legjobb 64 együttese közé.

Sényő-Carnifex FC - Vasas FC 1:5 (1:1)
2020.09.20., vasárnap 15:00
Sényő, Sportpálya 1100 néző

Játékvezetők: Szilágyi Sándor, Márkus Péter, Kövér Tamás

Sényő-Carnifex FC: Gazsi - Szokol, Bodó, Klepács (Boros, 16'), Farkas - Hadházi, Fenyőfalvi (Fabu, 74'), Lizák (Jócsák, 85'), Kapacina - Páll, Orosz
Vasas FC: Rados - Szivacski, Litauszki, Csató, Kilyén - Hinora, Kleisz (Szatmári, 59'), Kovács - Murka (Vernes, 60'), Birtalan (Kapornai, 80'), Pekár

Gólszerzők: Páll (30') ill. Pekár (37'), Birtalan (56' és 62'), Kovács (75'), Vernes (82')

Sárga lapok: Csató (12'), Boros (38'), Fenyőfalvi (53'), Farkas (58'), Rados (77'), Szivacski (79'), Fabu (79')

Schindler Szabolcs, vezetőedző:

- A MOL Magyar Kupában egy dolog számít, az pedig a továbbjutás. A mai napon olyan játékosoknak is lehetőséget adtam, akik korábban kevesebb szerephez jutottak. Az első félidőben kicsit idegesen játszottunk, a második játékrészben viszont felőrőltük az ellenfelet. Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz, a célt elértük!

A mai mérkőzésen duplázó Birtalan Botond értékelése:

- Nagyon örülünk a győzelemnek, főleg, hogy ilyen nagy arányú lett. A második félidőben tetszetős játékot tudtunk produkálni, úgy gondolom, hogy ez önbizalmat adhat nekünk a későbbiekben. Sok olyan játékos játszott, akiknek még tétmeccsük sem volt, első félidőben talán ennek is köszönhető, hogy kicsit nehezebben vettük fel a ritmust, de így is voltak helyzeteink. Ez most egy jó alap lehet ahhoz, hogy a bajnokságban is végre elinduljunk.

A Sényő-Carnifex FC elleni találkozó klubunk hivatalos YouTube csatornáján visszanézhető:

Sényő-Carnifex FC - Vasas FC

A mérkőzés részletes szöveges közvetítése hivatalos klubhonlapunkon érhető el:

Sényő-Carnifex FC - Vasas FC