Élre álltunk, a Vasas vezeti a bajnokságot!

2021-03-03 20:00
A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában Berecz Zsombor találatával legyőztük a Siófok együttesét, a 3 pont megszerzésével pedig vezetjük az idei bajnokságot!

Merkantil Bank Liga - 27. forduló
Vasas FC - BFC Siófok 1-0 (0-0)
Illovszky Rudolf Stadion
zártkapus mérkőzés

játékvezető: Szigetvári Márk (Márkus Péter, Vörös Dániel)

Vasas FC: Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M, Pátkai, Kovács (Vernes, 56.), Berecz - Radó (Balajti, 73.), Feczesin
vezetőedző: Schindler Szabolcs

BFC Siófok: Szmola - Izing, Jagodics, Horváth P. (Gaál, 71.), Kiss - Szakály (Nikházi, 78.), Varjas - Cipf (Tömösvári, 90.), Deutsch, Balogh (Hajnal, 71.) - Elek
vezetőedző: Waltner Róbert

gólszerző: Berecz Zsombor (94.)

sárga lapok: Kiss (58.), Berecz (77.), Pátkai (77.), Elek (85.)

A tabella 14. helyén álló Siófokot fogadtuk ma este - sajnálatosan változatlanul zárt kapuk mögött megrendezett mérkőzésen, legfőképpen azért, amilyen közös ünnepléstől zenghetett volna lefújás után az Illovszky-stadion! Tulajdonképpen mire 18 órakor elkezdődött a találkozó, ellenfelünk már a 15. helyre csúszott vissza, hiszen a korábban zajló Dorog-Csákvár meccsen a hazai csapat 1 pontot szerzett, megelőzve ezzel a balatoni együttest. A Siófok az idei évben 29 pontot gyűjtött, mely láthatóan a lista második felére elegendő, ráadásul a formájukat tekintve sincsenek sikeres szériában: az elmúlt három fordulóban a Szeged, a Gyirmót és a Szolnok elleni mérkőzést is vereséggel zárták, szerdán pedig két órán keresztül harcoltak a Debrecennel, majd estek ki a MOL Magyar Kupából.

Schindler Szabolcs vezetőedző bizakodóan várta a Siófok elleni összecsapást, bár kihangsúlyozta, hogy ellenfelünk a tabella élmezőnyébe tartozó csapatok szinte mindegyikének megnehezítette eddig a pontszerzést: Gyirmótot ősszel 2-1-re megverték, a Debrecennel is döntetlennel zárult a meccsük, az egymás ellen vívott csatából pedig szeptemberben nem mi kerültünk ki győztesen, volt miért várni a ma esti visszavágót. Ennek ellenére a siófoki csapat a kiesés ellen küzdött, csapatunk viszont a vasárnap Debrecenben begyűjtött 3 pontnak köszönhetően továbbra is második, feljutó helyen állt, sőt már csak 2 pont volt az éllovas DVSC-vel szembeni hátrányunk. A lefújás után mindez már a múlté: a Debrecent legyőzte az Ajka, csapatunk pedig a Siófok elleni sikerrel átvette a tabella vezetését és élre állt.

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójának délutáni eseményei is kedvezően alakultak számunkra: a DEAC otthonában 1-1-es döntetlent játszott a Gyirmót, a Pécs-Haladás összecsapáson nem született gól, így a PMFC és a Gyirmót 1-1 szerzett pontja is csak a felzárkózásra volt elég, megelőzni nem tudtak minket.

Sérülés miatt Kleisz Márk és Otigba Kenneth továbbra sem álltak a szakmai stáb rendelkezésére, a Debrecen elleni kezdőhöz képest pedig egy helyen módosított Schindler Szabolcs vezetőedző: Hinora Kristóf helyett ma este Kovács Milán kezdett. Csapatunk a Jova - Szivacski, Szilágyi, Viczián, Silye - Hidi M, Pátkai, Kovács, Berecz - Radó, Feczesin összeállítással piros-kék-piros szerelésben állt föl, ellenfelünk a Szmola - Izing, Jagodics, Horváth P., Kiss - Szakály, Varjas - Cipf, Deutsch, Balogh - Elek kezdővel indított. Kispadunkon Rados, Kalmár, Litauszki, Vernes, Szatmári, Hinora, Kapornai, Balajti és Pekár vártak bevetésre, a siófoki kispadon Hutvágner, Gaál, Horváth M., Medgyesi, Hajnal, Tömösvári, György, Lapos és Nikházi ültek.

Egy-egy akciótól eltekintve az első félidőben többnyire mezőnyben folyt a játék, igazán veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítani egyik oldalon sem. Bár csapatunk dominált ebben a játékrészben, a siófokiak szervezett védelmét mégsem sikerült feltörni. A szünet után egyre inkább nyomás alatt tartottuk a Siófokot, a játék ellenfelünk térfelén zajlott. Folyamatosan fokoztuk a tempót, a siófokiak kontrákkal próbálkoztak, több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést, de helyzeteink rendre kimaradtak. Ahogyan azt már hétről hétre bizonyítja csapatunk, az utolsó másodpercig harcolunk a pályán, ma is ez a küzdelem vitte sikerre a Vasast: Berecz Zsombor gólja győzelmet ért!

A mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható. Azon szurkolóink, akik nem tudták élőben figyelemmel kísérni a ma esti Vasas-Siófok összecsapást, klubunk hivatalos YouTube csatornáján felvételről megtekinthetik: