Döntetlen az első felkészülési mérkőzésen

2023-06-28 13:30
Csapatunk idei első megmérettetése 1-1-es végeredménnyel zárult.

Vasas FC - KFC Komárno 1-1 (0-1)
nemzetközi felkészülési mérkőzés
2023. június 28., szerda 11:00
Fáy utcai Sportcentrum, füves edzőpálya
150 néző

játékvezető: Antal Péter (asszisztensek: Bornemissza Norbert és Garai Péter)

Vasas FC: Jova (Uram, 46.) - Ódor (Szilágyi, 46.), Hidi M (Ihrig-F., 46.), Szivacski (Deutsch, 46.), Papp (Baráth, 46.) - Berecz (Sztojka, 46.), Rab (Holender, 46.), Hinora (Kapornai, 46.) - Cipf (Girsik, 46., Faragó, 70.), Novothny (Urblík, 46.), Radó (Zimonyi, 46., Szalai 70.)
vezetőedző: Desits Szilárd

KFC Komárno: Breda - Adayilo (Danickid, 80.), Simko (Knesz, 79.), Smemyl (Pastorek, 46.), Ganbayar (Horodnik, 46.), Ozvald (Eckl, 79.), Németh (Tóth, 79.), Bayemi (Druga, 60.), Miroslav (Puska, 46.), Spiriak, Voleský (Prachar, 60.)
vezetőedző: Radványi Miklós

gólszerzők: Kapornai (65.), illetve Adayilo (20.)

Csapatunk a 2023/24-es szezon első felkészülési mérkőzésén a szlovák másodosztályú bajnokságban harmadik helyen végzett KFC Komárno együttesét fogadta a Fáy utcai Sportcentrumban, ahol szurkolóink is a helyszínen biztathatták együttesünket. 

A találkozón a komáromiak indították útjára a labdát, utána pedig az első helyzet is a vendégek előtt adódott: a második percben Voleský fejelt 13 méterről a kapu fölé. A negyedik percben - ígéretes lehetőségként - Radó szöktette a bal szélen Pappot, akinek középre gurítása után Berecz lőtt a kapu fölé. Egy perccel később Ganbayar látványos ollózását fogta meg vetődve Jova. Jó iramú mérkőzést láthattak a szurkolók, akik az első percekben több szép megoldásnak tapsolhattak mindkét oldalon.

A 13. percben Radó csavart a tizenhatoson belülre, Novothny viszont nem tudta megcsúsztatni a labdát, amely így elkerülte a komáromi kaput. Egy perccel később Miroslav - becsúszva - a kapunkba továbbította a labdát, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A vendégek jól zártak vissza, a megszerzett labdát gyors passzokkal próbálták eljuttatni a kapunk közelébe. A 20. percben Jova próbált a kapujából kifutva tisztázni, de Adayilo megelőzte őt és az üres kapuba lőtt (0-1).

A gól után többet birtokoltuk a labdát, a révkomáromiak visszahúzódtak a térfelükre, lezárva a tizenhatos előtti területet. A 33. percben Novothny támadta le a bizonytalan vendég kapust, akinek indítása elakadt játékosunkban, de támadónk a megszerzett labdát tíz méterről kevéssel a kapu mellé perdítette. A 38. percben ellenfelünk válaszolt: Németh próbálta meg a felezővonalról a kapunkba ívelni a labdát, de célt tévesztett.

A második játékrészben teljes sorcserét hajtott végre a szakmai stáb, az első helyzetre pedig fél percet sem kellett várni, Urblík lövése kevéssel kerülte el a kaput. A folytatásban is mi irányítottuk a játékot: Ihrig-Farkas beadása után Kapornai fejesét követően a felső lécről pattant le a labda, négy perccel később pedig Holender lőtt közelről a bal kapufára. Érett az egyenlítő gól, amit a 65. percben meg is szereztünk, Ihrig-Farkas lapos beadása után Kapornai továbbította a labdát a vendégek kapujába (1-1).

A 75. percben Druga tört be a tizenhatosunkon belülre, lapos lövését azonban Uram szép vetődéssel hárította. Három perccel később Kapornai lépett ki remek ütemben a védők közül, de lövését hárította a vendégek kapusa. A 87. percben közel kerültünk a győztes találat megszerzéséhez, Faragó remek cselek után passzolt Kapornaihoz, akinek kapáslövését bravúrral védte Breda. Az eredmény az 1 perces hosszabbítás során már nem változott, csapatunk első felkészülési mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget.

A KFC Komárno elleni felkészülési találkozóról részletes szöveges tudósítás is készült, mely IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújást követően:

- Összességében nem voltam elégedett. Látom, miben hibáztunk. A második félidőben jobban játszottunk, volt három-négy komoly helyzetünk, meg is fordíthattuk volna a mérkőzést. A fiatalok játéka tetszett, ahogyan a munkájuk is az elmúlt két hétben. Az NB II-ben a fiatalszabály miatt egy 2004-ben vagy utána született játékosnak végig a pályán kell lenni, most próbáljuk megtalálni ezeket a fiatal labdarúgókat és a helyüket a csapatban. Abból a szempontból is hasznos volt a mai mérkőzés, hogy ellenfelünk más mentalitású csapat volt, ilyen összecsapásokra számíthatunk majd a bajnokságban is.

Egyenlítő gólunk szerzője, Kapornai Bertalan így összegzett:

- Ihrig-Farkas Sebi elérte a védelem mögé beemelt labdát, én pedig azért mentem be a kapu elé, mert bíztam benne, hogy a labda eljut hozzám. Így történt, közelről pedig már nem volt nehéz dolgom betalálni a kapuba. Nagyon örülök a gólnak, de úgy érzem, hogy a második félidőben a helyzetek alapján akár nyerhettünk is volna. Tavaly főleg Dorogon szerepeltem a két klub közötti kooperáció keretében, idén viszont nagyon szeretnék bekerülni az első csapatba, ezért mindent meg is fogok tenni. Jelenleg a kemény munkán van a hangsúly, de ez kell ahhoz, hogy reményeink szerint sikeres legyen az idényünk.

Folytatás július 1-jén, szombaton 11 órától a Paksi FC otthonában lépünk pályára. Köszönjük, hogy szurkolóink a helyszínről buzdították csapatunkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!