Bemutatjuk az FTC csapatát

2018-05-12 10:42
Szombat esti ellenfelünk 29 forduló után, 60 ponttal vezeti az NB I-es tabellát, 1 pont előnnyel a Videoton előtt. A Groupamában a bajnokságban még veretlenek.

Az FTC 17 győzelmet ért el, annyit, mint a Videoton. Kilenc döntetlenjüknél csak az Újpest (12), a Balmazújváros (11) és a Mezőkövesd (10) szerzett többet. Három vereségükkel azonban egyedüliként állnak, hiszen legfőbb vetélytársuk 4 alkalommal talált legyőzőre. A tőlük 18 ponttal leszakadt dobogós Paks együttese pedig 9 vereséggel bír.

A ferencvárosiak lőtték a legtöbb, 60 gólt az első osztályban, néggyel többet, mint a Videoton, míg 26 kapott góljukkal holtversenyben az elsők a mögöttük második Videotonnal.

Az utóbbi öt forduló alapján lejátszott mérkőzések szerint, harmadikok, 9 ponttal, és csak a PAFC és a Haladás előzi meg őket 10-10 ponttal. Legyőzték a Mezőkövesdet (3-0), és a Haladást (2-1), továbbá nem bírtak a Debrecennel (1-1), a Pakssal (2-2) valamint a Videotonnal (0-0).

A hazai eredményeik alapján is első helyen találhatóak, 15 mérkőzésből 39 ponttal. E tekintetben két pont az előnyük a nyakukban lihegő Videotonnal szemben. Szembetűnő, hogy a Groupamában ebben a bajnokságban eddig nem találtak legyőzőre, 12 győzelmük mellett, mindössze 3 döntetlenjük van. A ferencvárosi arénából ponttal távozott a Paks (2-2; 1-1), és a PAFC (1-1). Hazai gólkülönbségük pedig meggyőző, 42-12.

Házi góllövőlistájukat Varga Roland vezeti (17) - aki az NBI egyik legfőbb gólkirály aspiránsa -, akit Böde (12) és Paintsil (8) követ.

A május 5-i Videoton elleni 0-0-t játszó FTC így állt fel: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba  (Batik 86.), Blazic. Koch  (Varga R. 7.), Botka  (Pedroso 60.) - Nagy D., Spirovski, Gorriarán, Paintsil - Böde

Nem léphet pályára szombaton a német Koch, aki a Videoton elleni mérkőzés elején szenvedett arckoponyatörést. Gorriaran sem lehet ott ellenünk a pályán, mivel a múlt héten kiállították. Otigba és Botka játéka sérülés miatt kérdéses.

Jegyinformációk - itt!