Vezetőedzői várakozások a bajnoki nyitány előtt

2023-01-26 17:22
Kondás Elemér bár nehéz és pikáns találkozóra számít, de pontokért indul a csapattal az Üllői úti hadjáratra.

Két és fél hónapra állt le a magyar első osztály, ezalatt felkészülésünk három nagyobb szakaszra volt bontható: decemberben csapatunk erős iramot diktálva megkezdte a felkészülést, mely ritmust januárban folytatták az edzőtáborban, ahol már mérkőzésterhelést is beiktatva zajlott a munka. A felkészülés véghajrájában a tavaszi rajt volt fókuszban, hétvégén pedig már a listavezető Ferencvárossal nyitjuk a szezont.

- Végre bajnoki találkozót játszhatunk, november 13-án volt a legutóbbi tétmérkőzésünk, így egy hosszú szünet után folytatódik a verseny. Várjuk már az első tavaszi megmérettetést, ahol szeretném viszont látni az edzőmeccseken már tapasztalt pozitív változásokat. Nehéz ellenféllel kezdünk, a Ferencváros ellen kell bizonyítanunk, ami komoly presztízs mérkőzés. Mindent beleadtunk a felkészülésbe, és úgy vágunk neki a hétvégének, hogy a tőlünk telhető legjobb eredményt tudjuk elérni a Groupama Arénában.

A ‪2022-23‬-as szezon első FTC elleni összecsapására augusztus végén került sor, akkor egy korai Zachariassen-találattal - szoros mérkőzésen - egygólos győzelemmel távoztak a zöld-fehérek a Fáy utcából. Bár az őszi mérkőzésen még nem Kondás Elemér irányította alakulatunkat, vezetőedzőnk kitért az ott látottakra és az azóta eltelt idő során végbement változásokra.

- Voltak fontos dolgok, amiken változtattunk, de azóta a Ferencváros is változott, így egy hosszú felkészülés után léphet pályára mindkét együttes. Ekkora szünet után nem lehet megjósolni, pontosan milyen felállásban, mely játékosaival fog kiállni ellenünk a Ferencváros, ellentétben azzal, mikor bajnokság közben már egy kialakult, kiismert struktúra szerint működnek a csapatok. Ilyenkor a tapogatózások és a megérzések kerülnek előtérbe, mert nehéz felkészülni arra, hogy pontosan mire számíthatunk ellenfelünktől, milyen új megoldásokat alkalmaz majd az FTC, másik oldalról viszont nekünk is ott a lehetőség, hogy meglepetést okozzunk a Fradinak. A Zalaegerszeg elleni találkozó egy jó támpont lehet, amit a helyszínen néztem meg, és érdeklődéssel figyeltem, hogy milyen változásokat látunk az őszi játékukhoz és összeállításukhoz képest.