Vasas FC II.: Vasárnap Békéscsabára utazunk

2023-04-07 14:15
Második csapatunk az NB III. Keleti csoportjának 30. fordulójában lép pályára.

A békéscsabai klub 1974-ben jutott fel először az élvonalba, majd kisebb megszakításokkal 1998-ig az NB I-es mezőny stabil résztvevője volt. Vasárnapi ellenfelünk legnagyobb sikerei közé tartozik az 1988. június 13-án lejátszott Magyar Népköztársasági Kupa-döntő, ahol - 8 ezer néző előtt - 3-2-re legyőzték a Budapesti Honvéd csapatát, de szintén kiemelkedő sikernek számít az 1993-94-es bajnoki szezonban elért harmadik helyezésük is. A békéscsabai együttes a 2000-es évek elején az NB I-ben indult, majd 2009 óta - a 2015-16-os idényt kivéve - folyamatosan a másodosztályban szerepel.

A Békéscsaba 1912 Előre II. a mögöttünk hagyott, 2021-22-es NB III-as kiírásban - 50 megszerzett ponttal - a 11. helyen végzett. Hétvégi ellenfelünk az idei szezonban 3 győzelemmel, 6 döntetlennel és 20 vereséggel a játéknap előtt az utolsó helyen áll a tabellán. A békéscsabaiak legutóbb, a 25. fordulóból pótolt mérkőzésen hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak a Kisvárda Master Good II. együttese ellen.

A Békéscsaba 1912 Előre II. vezetőedzője Nagy Sándor, munkáját Jakab Péter asszisztens edző és Molnár Levente kapusedző segítik.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Kórház utcai Stadion (centerpálya): 5600 Békéscsaba, Kórház utca 6.

A Budapest - Békéscsaba útvonal tervezett távolsága személyautóval kb. 210 km, az utazás várható időtartama 2 óra 30 perc. Gépkocsival érkező drukkereink a Munkácsy Hotellel szemben található őrzött parkolóban, biztonságos körülmények között hagyhatják gépjárműveiket és a Kórház utcán átkelve, a 1-es számú kapun léphetnek be a találkozó helyszínére. A parkolás ingyenes.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra és korlátozásokra nem kell számítani. Kérjük a drukkereket, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A Kórház utcai Stadion jegypénztára és a vendégszektor kapui egyaránt egy órával a találkozó előtt nyitnak. A pénztárban készpénzes és bankkártyás fizetés is lehetséges. A vendégszurkolók számára külön szektor van kijelölve a létesítményben, amely 250 fő befogadására alkalmas.

- JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Békéscsaba 1912 Előre II. elleni bajnoki mérkőzésre elővételben is lehet belépőket vásárolni az Előre Székház ügyfélszolgálati irodájában munkanapokon 8 és 16 óra között. A felnőtt jegyek ára 1000, míg a diák és nyugdíjas belépők 500 forintba kerülnek. A találkozó napján - 2023. április 9-én, vasárnap - a helyszínen is lehet belépőt vásárolni a fentebb említett áron.

14 éven aluliak számára ingyenes a találkozó megtekintése (a beléptetés során azonban szükséges bemutatni egy születési időt igazoló okmányt, ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést érvényes belépő birtokában is).

- BÜFÉ

A helyszínen büfé fog üzemelni, ahol kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód!

- KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a vasárnap 14 órakor kezdődő Békéscsaba 1912 Előre II. elleni bajnoki mérkőzésünket ellenfelünk hivatalos YouTube-csatornáján élőképpel fogja közvetíteni, míg weboldalunkon szöveges közvetítéssel jelentkezünk a helyszínről. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!