Vasas FC II.: magabiztos győzelem az Eger otthonában

2024-02-17 18:50
Második csapatunk szombaton 11 órától lejátszotta negyedik téli felkészülési mérkőzését is, ezúttal az NB III, Észak-keleti csoportjában ötödik helyen álló Eger SE volt az ellenfél. Együttesünk a második félidőben, negyedóra alatt megfordítva az eredményt, Molnár Csaba, Rideg Bálint és Mikolay Timóteus góljának köszönhetően magabiztosan, 3–1-re nyert.

Eger SE – Vasas FC II. 1–3 (1–0)
Felkészülési mérkőzés
2024. február 17., szombat 11:00
Felsővárosi Sporttelep, Eger

Vasas FC II.: Bánfalvi (Ménesi, 75.) – Szabó B., Puskás, Feledy, Papp – Farkas B., Rab (Pócs, 75.) – Farkas J., Varga (Mamusits, 52.), Molnár Cs. (Mikolay, 75.) – Szilvási (Rideg, 58.)
vezetőedző: László András

Eger SE: Bukrán – Debreczeni, Balázs, Nagy – Geringer, Zvara, Almomani, Oláh, Farkas G. – Gíber A., Gyurkó
vezetőedző: Lázok János

gólszerzők: Gyurkó (32., 11-esből), illetve Molnár (65.), Rideg (67.), Mikolay (74.)

A találkozó első tíz perce kiegyenlített küzdelmet hozott, gólhelyzetek nélkül. A 21. minutumban Szilvási kapott egy ajándéklabdát a hazai térfél közepén, centerünk egyedül lépett ki ziccerben, ám lövése elakadt Bukránban.  Félóra elteltével Szilvási csúsztatott a jobb összekötő helyén robogó Varga elé, aki 10 méterről, jobbal kínálta meg a hazaiak kapusát, aki azonban a bal alsó sarok felé tartó bombát bravúrral oldalra ütötte.  A 32. percben Farkas B. buktatta a 16-oson belül Oláht, amiért büntetőt kaptak az egriek. A 11-est a Vasasban nevelkedő Gyurkó a bal alsó sarokba lőtte, Bánfalvi hiába érezte az irányt, a lövés túlzottan erős volt. a hárításhoz, 1–0. A 40. percben Gyurkó csaknem megszerezte második találatát: a jobb összekötő helyén lefutotta védőjét, majd 12 méterről, futtából, jobbal telibe találta a bal oldali kapufát.

Szünetben nem cseréltünk, a második játékrész első lehetősége pedig ismét Gyurkó előtt adódott: az 50. percben, 10 méteres lövését Bánfalvi szedte ki a bal felső sarok elől. A 66. percben egyenlítettünk: Szabó B. szöktette középen Molnár Csabát, aki 15 méterről, védhetetlenül bombázott a bal alsó sarokba, 1–1. Egy percet követően pedig már a vezetést is átvettük: Farkas J. jobb oldali beadását Rideg 5 méterről lőtte a kapu jobb oldalába, 1–2. A 72. percben Rideg futott el a jobb szélen, középre adását Mamusits ballal, kapásból, centikkel lőtte a bal alsó sarok mellé. A 74. minutumban bal oldalról, a 11-es ponttal egy magasságban végezhettünk el bedobást, a labda eljutott Mikolayhoz, aki a bal alsó sarokba fejelt, 1–3. A meccs utolsó veszélyes helyzetét is csapatunk jegyezte: Mamusits a 86. percben, a 16-os jobb sarkáról csaknem eltörte a kapuvasat. 

Csapatunk vezetőedzője, László András így értékelt a magabiztos, 3–1-es győzelmet követően:

– Nagyon küzdelmes mérkőzésen győztük le az NB III, Észak-keleti csoportjának élcsapatát. Ellentétes félidőket játszottunk, mert bár jól kezdtük a mérkőzést, a hazaiak hamar fölénybe kerültek és egy büntetőből vezetést szereztek. A második játékrészbeli játékunk alapján teljesen megérdemelt a győzelmünk, és a 65., illetve a 80. perc között három szépségdíjas góllal rendeztük le a találkozót. Nagyon szép dolgokat láttam a csapatomtól, a különbség akár nagyobb is lehetett volna, ha az utolsó tíz percben jobban koncentrálunk a befejezéseknél.

Köszönjük a mérkőzésre kilátogató szurkolóink buzdítását, NB III-as együttesünk legközelebb február 23-án, pénteken 11 órakor lép pályára, akkor a szintén harmadosztályú Újpest FC II. otthonába látogatunk.