Vasas FC II.: Holnap a Kisvárda ellen játszunk

2023-03-28 18:00
Második csapatunk ellenfele szerdán 14 órától az NB III. Keleti csoportjának 17. helyén álló együttese.

Hétközi ellenfelünket Kisvárda Sport Egylet néven száztizenkét éve, 1911. november 8-án alapították, a csapat akkor még a régi, vásártér melletti pályán játszott többnyire a járási és megyei osztályokban, illetve az NB III-ban. A KSE az 1978-79-es szezont már a másodosztályban töltötte, azonban 2001-ben anyagi gondok miatt a klub megszűnt és csak két évvel később alakult új labdarúgócsapat Kisvárdán, Várda SE néven. A klub a 2007-08-as idényben az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen zárt, egy évvel később viszont 22 pontos levonást kaptak, ami miatt kieső helyre csúsztak vissza. A 2010-11-es idényt végre bajnokként zárta a Várda SE, a feljutás után pedig 2012-ben újoncként megnyerték az NB III-at is, de ekkor még nem vállalták a másodosztályt. 2013-ban azonban már Kisvárda FC néven elindultak az NB II-ben, viszont ekkor sem volt sikeres a szereplés.

A 2014-es kiesés után viszont kezdetét vette a jó széria: a Kisvárda Master Good néven szereplő klub már az első évben kiharcolta a másodosztályba való visszajutást, ahol először a negyedik helyen végeztek, majd - évről évre egy-egy pozíciót javítva - 2018-ban a másodosztály ezüstérmeseként történetük során először jutottak az NB I-be, ahol első évükben a 9. helyen végeztek, majd évről évre feljebb léptek a tabellán, míg a legutóbbi, 2021-22-es idényben az Európa Konferencia Liga-selejtezőt érő 2. helyen zártak. Az EKL-ben a kazah Kajrat Almati ellen játszottak tavaly júliusban és kettős győzelemmel jutottak tovább, mígnem a végállomást a norvég Molde együttese jelentette számukra.

Szerdai ellenfelünk a legutóbbi öt meccséből kettőt elveszített és kétszer játszott döntetlent, míg egy alkalommal győztek. A legutóbbi, 27. fordulóban az Esteban - Stefan, Králik P., Rubus, Sikorszki - Lucas, Osztrusko (Ésik Á., 94.) - Heles (Simon M., 77.), Nagy M. K., Honcsar - Himics összeállítású csapat 1-1-es döntetlent játszott a DVSC II. vendégeként.

A Kisvárda Master Good II. csapatát Gerliczki Máté vezetőedző irányítja, Ádámszki Róbert asszisztens edzőként, Dajka László erőnléti edzőként, míg Petranics Szergej kapusedzőként segítik.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Várkerti Sporttelep: 4600 Kisvárda, Vár utca 33.

A Várkerti Sporttelep az Illovszky-stadiontól - az M3-as autópályán át - két és fél órányi autóútra helyezkedik el, tömegközlekedéssel két órával hosszabb menetidőre kell számítani.

Gépkocsival érkező drukkereink számára a Vár utcát ajánljuk parkolásra.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra és korlátozásokra nem kell számítani. Kérjük a drukkereket, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait, tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

- PÉNZTÁR- ÉS KAPUNYITÁS

A Várkerti Sporttelep jegypénztárai és a vendégszektor kapui egyaránt fél órával a találkozó előtt nyitnak. A pénztárakban kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód! A vendégszurkolók számára külön szektor van kijelölve a létesítményben, amely 100 fő befogadására alkalmas és a Vár utca felől közelíthető meg.

- JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Kisvárda Master Good II. elleni bajnoki mérkőzésre a belépők egységesen 500 forintba kerülnek. A 14 éven aluliak és a 65 év felettiek számára ingyenes a találkozó megtekintése (számukra a beléptetés során mindenképpen szükséges bemutatni egy születési időt igazoló okmányt, ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést érvényes belépő birtokában is).

- BÜFÉ

A helyszínen büfé fog üzemelni, ahol kizárólag készpénzes fizetés lehetséges, bankkártya használatára nincs mód.

- KÖZVETÍTÉS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a szerdán 14:00-kor kezdődő Kisvárda Master Good II. elleni bajnoki mérkőzésünket ellenfelünk hivatalos YouTube-csatornáján élőképpel fogja közvetíteni, amely a találkozó napján lesz elérhető, míg weboldalunkon szöveges közvetítéssel jelentkezünk a helyszínről. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!