Vasas FC II.: Győzelem az utolsó felkészülési mérkőzésen

2024-02-23 14:41
Második csapatunk pénteken délelőtt lejátszotta utolsó téli felkészülési mérkőzését is a jövő heti bajnoki folytatást megelőzően: együttesünk a szintén NB III-as Újpest FC II. otthonába látogatott, ahol ismét jó játékkal, Molnár, Hős és Szilvási góljának köszönhetően 3–1-es sikert aratott.

Újpest FC II. – Vasas FC II. 1-3 (1-2)
Felkészülési mérkőzés
2024. február 23., péntek 11:00
Tábor utcai Sporttelep

Vasas FC II.: Bánfalvi (Horváth, a szünetben) – Szabó B., Puskás, Feledy, Papp (Mikolay, 67.) – Hős (Pócs, a szünetben), Sztojka (Barkóczi, a szünetben) – Farkas J., Varga, Molnár (Almeida, 67.) – Szilvási (Mamusits, 67.)
vezetőedző: László András

gólszerzők: Tóth (32.), ill. Molnár (27.), Hős (37.), Szilvási (58.)

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, a második percben egy balról, laposan centerezett labdát Tóth belsőzött nem sokkal a jobb oldali kapufa mellé. A folytatásban is aktívabbak voltak a hazaiak, a 10. minutumban bár mi végezhettünk el szögletet, a lilák a kifejelt beadást követően kontrát indítottak, amelynek végén Simon lőtt 15 méterről a kapu fölé.

A 20. percben Sztojka távoli szabadrúgása csúszott meg az eső áztatta talajon, Genzler azonban hárított. Nem sokkal később Farkas J. átlövése ment mellé, a 27. minutumban viszont megszereztük a vezetést: Feledy felszabadítása szállt be a tizenhatoson belülre, az egymásra váró újpesti védők között pedig szemfülesen Molnár ugrott fel leghamarabb és 7 méterről a kapuba csúsztatott, 0–1!

Sokáig nem örülhettünk, a 32. percben ugyanis jött az egyenlítés, igaz gyanús körülmények között – az egyértelműen lesen álló Simont ugratták ki, aki el is indult a labda felé, megzavarva ezzel védelmünket, ám végül nem ért hozzá a játékszerhez, a mélységből érkező Tóthoz engedte a passzt, ő pedig 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot – a játékvezetők a reklamálás ellenére megadták a találatot, 1–1.

Nem estünk azonban kétségbe, sőt, perceken belül már ismét nálunk volt az előny: a 37. minutumban Sztojka fülelt le egy átadást a hazai térfélen, majd remekül tálalt a tizenhatos előterében helyezkedő Hőshöz, aki átvétel után, védhetetlenül bombázott a kapu jobb oldalába, 1–2! A túloldalon Bánfalvi hárította Tóth közeli kísérletét, ez volt a félidő utolsó lehetősége, így egygólos előnyről várhattuk a folytatást.

Szünetben több helyen is változtattunk, a kapuba Horváth, mezőnybe Pócs és Barkóczi érkezett Bánfalvi, Sztojka és Hős helyére. Alaposan bekezdtünk a második játékrész elején, kapuja elé szegeztük a hazaiakat, az előnyt azonban nem tudtuk növelni. Ehhez Szilvási járt a legközelebb, aki az 51. percben Szabó remek átadása után került ziccerbe, ám 13 méterről csúnyán mellé/fölé bombázott.

Az 58. minutumban aztán megszületett a harmadik Vasas-gól: Varga bal oldali szögletét közvetlen közelről Szilvási már nem hibázta el, a védők gyűrűjében a hálóba bólintott, 1–3! A félidő közepén szakmai stábunk ismét változtatott, Almeida, Mikolay és Mamusits állt be Papp, Molnár és Szilvási helyére.

Túl sok helyzetet nem jegyezhettünk fel a folytatásban, a következő említésre méltó lehetőségre a 83. percig kellett várni, ekkor Mamusits kapott jó labdát a bal szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd egy cselt követően 10 méterről tüzelt, az újpesti kapuba ekkorra már beálló Király viszont bravúrral védett. Az eredmény így nem változott, csapatunk a játék kép alapján megérdemelt és magabiztos győzelmet aratott utolsó felkészülési mérkőzésén.

Vezetőedzőnk, László András így értékelt a lefújást követően: 

– Jól sikerült az utolsó mérkőzésünk is, csapat és egyéni szinten is jó teljesítményeket láttam. Jövő héttől viszont ugyanerre lesz szükség, hiszen már élesben kell bizonyítanunk. Összességében elégedett vagyok a felkészülésünkkel, örülök, hogy a játékosok keményen beleálltak a munkába és sok begyakorolt elemet kaptam vissza tőlük a pályán. Bízom benne, hogy ez a bajnoki folytatásban sem lesz másként.

Kilátogató szurkolóinknak ezúttal is köszönjük a biztatást! Folytatás az NB III, Dél-Keleti csoportjának 18. fordulójában, március 3-án - vasárnap - 11 órától a Szolnoki Máv FC-t fogadjuk a Fáy utcai Sportcentrumban, azon a találkozón is számítunk drukkereink buzdítására!