Vasas FC II.: A Hatvan ellen folytatjuk a bajnoki küzdelmeket

2023-03-31 11:45
Második csapatunk az NB III. Keleti csoportjának 29. fordulójában az FC Hatvan együttesét fogadja a Fáy utcában vasárnap délelőtt.

Vasárnapi ellenfelünk az 1939-es alapítása óta többnyire a Heves megyei I. osztály és az NB III között ingázott. A hatvani klub fennállása során kétszer is NB I-es osztályozót játszott, azonban előbb 1993-ban az Újpest, majd 1994-ben a Sopron csapata ellen maradt alul. A 2000-es évek elejét a Heves megyei I. osztályban töltötték, ahol 2010-ben és 2011-ben bronzéremmel zárták a bajnoki kiírást. A 2013-14-es szezon küzdelmeit az NB III-ban kezdték meg, majd 2017-ben búcsúzni kényszerültek. Két évvel később bajnokként jutottak fel a harmadik vonalba, ahol az együttes kieső helyen állt, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a bajnokság, végül ismét az NB III. Keleti csoportjában indultak, ahonnan azonban egy szezon után kiestek. A 2021-22-es idényben 77 megszerezett ponttal megnyerték a Heves megyei I. osztály küzdelmeit, így tavaly július végén már a harmadik vonalban kezdték meg az idei pontvadászatot.

Az FC Hatvan keretéből Labát Krisztofer (Pénzügyőr SE), Sándor Bence (Jászberényi FC), Szanku Kristóf (Jászfényszaru VSE) és Török Normann (Petőfibányai SK) távozott a téli transzfer-időszak alatt, míg  Laczik Levente (Újpest FC II.), Menczeles Iván (Jászberényi FC), Molnár Roland (DVTK II.), Palaga Noel (Ferencvárosi TC U19) és Soós Dávid Attila (Kelen SC) érkezett a heves megyei csapathoz.

Hétvégi ellenfelünk 28 forduló után - 12 győzelemmel, 3 döntetlennel és 13 vereséggel - a 8. helyen áll a tabellán. Az FC Hatvan győzelemmel hangolt a vasárnap délelőtti bajnoki mérkőzésünkre, miután a Menczeles – Barthel, Bárkányi, Czibolya, Kitl, Zsoldos (Szabó B., 84.) Tarjáni, Fellner (Molnár R., 70.), Tarnóczi, Soós, (Laczik, 70.), Sármány összeállítású csapat - hátrányból fordítva - Sármány Kristóf és Molnár Roland góljaival 2-1-re legyőzte a vendég DVSC II. együttesét az NB III. Keleti csoportjának hétközi, 28. fordulójában.

Az FC Hatvan vezetőedzője Zoran Szpisljak, aki korábban Újpesten, Létavértesen, Békéscsabán, Zalaegerszegen, Vácott, Nyíregyházán és Rákosmentén is dolgozott hasonló minőségben. Munkáját Nagy Gábor asszisztens edzőként, míg Rézsó Péter kapusedzőként segítik.

- MEGKÖZELÍTÉS, PARKOLÁS

Fáy utcai Sportcentrum - füves pálya: 1139 Budapest, Fáy utca 58. (belépés hazai szurkolóknak kizárólag a Hajdú utca felőli gyalogos kapun, vendég drukkereknek a Fáy utcai sétány irányából)

A Fáy utcai sportcentrum Budapest XIII. kerületében, Angyalföldön a Fáy utca - Béke út - Hajdú utca által határolt területen található, amely személyautóval és tömegközlekedési eszközökkel egyaránt jól megközelíthető.

A létesítménytől néhány percnyire található a 3-as metró Forgách utcai megállója, a Béke úton közlekedik a 14-es villamos, melynek Frangepán utcai megállója a stadiontól kb. 50 m-re van, de a Róbert Károly körúton közlekedő 1-es villamos Lehel úti megállója is percek alatt elérhető.

Mérkőzéssel kapcsolatos útlezárásokra vagy korlátozásra nem kell számítani, de kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a létesítményhez, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Kérjük, hogy tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a biztonsági szolgálat körültekintően fog eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

Szurkolóink az FC Hatvan elleni mérkőzésre kizárólag a Hajdú utcai gyalogos bejárat felől, míg a vendégdrukkerek a Fáy utca irányából tudnak belépni. A gépkocsival érkezők számára a sportcentrum parkolóját és a környező utcákat ajánljuk parkolásra.

- BELÉPÉS és KAPUNYITÁS

Az FC Hatvan elleni találkozóra ingyenes a belépés, a beléptetés a mérkőzés előtt egy órával kezdődik. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a füves edzőpálya lelátóján 180 ülőhely biztosított, a beléptetés érkezési sorrendben történik. Nézők kizárólag a rendezvény kijelölt, elkerített területén tartózkodhatnak.

- BÜFÉ

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a mérkőzés ideje alatt a Vasas Sport Club főépületében büfé fog üzemelni, ahol bankkártyás és készpénzes fizetés egyaránt lehetséges.

- KÖZVETÍTÉS

A vasárnap 11 órakor kezdődő FC Hatvan elleni bajnoki mérkőzést hivatalos weboldalunkon szöveges formában közvetítjük. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!