Vasas-Újpest (1-4): fiataljaink nem keltettek csalódást, a gólkülönbség túlzott - videó, Szanyó, összefoglaló

2014-11-19 22:09
A Ligakupa E-csoportjának 6., utolsó fordulójában a Videoton mellett, a még továbbjutásra esélyes két csapat csapott össze. A videón Szanyó Károly értékeli a mérkőzést.

A Ligakupa E-csoportjának 6., utolsó fordulójában a Videoton mellett, a még továbbjutásra esélyes két csapat csapott össze. Mindkét vezetőedző pihentette kezdőjátékosait, mert az Újpest pénteken Kecskeméten, míg csapatunk szombaton nagy riválisunk, a Mezőkövesd otthonában játszik bajnoki mérkőzést.


Egyértelműen kijelenthető, hogy az első csapatunknál kevesebb lehetőséghez jutók, az U21-es gárda fiatal játékosaival kiegészítve, kellemes meglepetést szereztek, mert főleg az első félidőben több gólszerzési lehetőséget, kapufákat értünk el, és féltucatnyi átlövésünk veszélyeztette az Újpest kapuját, míg ellenfelünknek alig akadt kidolgozott gólszerzési lehetősége, míg vezető góljuk is kisebb egyéni hibából és szerencsés körülmények között született.

A második félidőben még legalább két, a balszerencse számlájára írható gólt kaptunk - egy védőnk lábán megpattant labda, valamint kapusunk labdával történő gól vonal mögé lépése - így látszólag az 1-4 sima meccsnek tűnhet, de ezúttal bátran kijelenthető, hogy nem tükrözte a két csapat közötti játékban megmutatkozó különbséget. Reálisabb egy döntetlen közeli eredmény lett volna.

Szanyó Károly - amint a videóinterjúban is tette - kiemelt három játékost, akik különösen jó teljesítményt nyújtottak: két fiatal belső védőnket, Kékesi Alexet és Kis Balázst, továbbá bal hátvédőnket Madarász Ádámot. Alex mint ismeretes az első csapattal edz hétről hétre. Kis Balázs a nyári felkészülést együtt csinálta végig a nagycsapattal, ám a bajnokság kezdete óta az U21-es csapattal készül.



A bal lábas Madarász Ádám is már olykor edzett a felnőtt csapattal és nem lenne meglepő, ha a téli felkészülést együtt kezdené az NB II-es kerettel.

Szanyó Károly vezetőedzőnknek két napja maradt, hogy a csapat finomhangolását elvégezze a szombati igen fontos, hatpontosnak mondható rangadóra. A tét nemcsak a feljutó 1.-2. helyen történő telelés, és az egyik legfőbb riválistól történő 3 pont elvétele, de játékosaink számára bízunk benne, hogy nem mindegy tehetnek-e prémiumot a Karácsonyfa alá, a kis Jézus képzeletbeli jászola mellé, vagy sem.

Ha sikerül jobbik arcát mutatnia a Mezőkövesd elleni mérkőzésen csapatunknak és a szerencse is mellénk áll, akkor szép estét - és a minden jó, ha a vége jó elvét követve - szép, reményteli Karácsonyt szerezhetnek a több tízezer hazai és határontúli Vasas szurkolónak.  Úgy legyen!

Hajrá Vasas! Mindörökké Angyalföld!