Vasárnap Siófokra utazunk

2020-09-11 17:15
A Merkantil Bank Liga 8. fordulója következik, a találkozót az M4Sport élőben közvetíti.

Ellenfelünk a 2019/20-as csonka szezonban a tabella 5. helyén zárta az évet, a siófokiak Gál István vezetőedző irányításával akkor 5 pont hátrányban végeztek mögöttünk.

A nyári változások a tulajdonosváltással kezdődtek: György Tamás többségi tulajdonos 2020. június 24-én tulajdonrészét Nemes Ferenc kisebbségi tulajdonosnak értékesítette. László András az elmúlt időszakban videóelemző volt a csapat mellett, illetve az utánpótlásnál szakmai igazgatóként tevékenykedett, nyártól viszont a Vasas Kubala Akadémián az U19-es korosztály vezetőedzője lett. Hamál Dávid erőnléti edző távozott Siófokról, Brakszatórisz Gábor pedig a klub utánpótlásában folytatja a munkát. Klubunk korábbi szakembere, Ferenczi István erőnléti edzőként Siófokon folytatja pályafutását, Kovács Roland pedig gyógytornász és fizioterapeuta szerepkörben csatlakozott a stábhoz. 

A BFC Siófoknak sikerült megállapodást kötnie az olasz Serie A-ban szereplő Sampdoriával, fiatal kapusuk, Hutvágner Gergely a kölcsönszerződést után a BFC Siófok játékosa lett. Hosszabbított a klub támadója, Elek Bence. Paksról Kecskés Tamás középpályásként, a védő Polényi Gábor a Békéscsaba 1912 Előre együttesétől, a korábban a Vasasban is pályára lépő Gaál Bálint Győrből, Kispestről Hajnal Gergely, a Vasas Kubala Akadémiáról Medgyesi Márk, a Siófoki Bányásztól Kovács Dániel, míg az MTK-tól Deutsch Bence érkezett. A Budapest Honvédtól kölcsönben szerepel Siófokon Tömösvári Bálint, Horváth Milán és Erdélyi Botond, míg saját nevelésű játékosaikkal - Balogh Bence Benitóval és Lapos Mátéval - is bővítették keretüket. Távozott a klubtól Horváth Attila csapatkapitány, illetve a korábbi kapus, Molnár Péter.

Az idei évben 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel, illetve összesen 7 ponttal a sorrend 13. helyét foglalják el. A BFC Siófok klubjánál a 2020/21-es bajnoki évadban a következő eredmények születtekek:

Utoljára 2019 novemberében, a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában csapott össze a két együttes, akkor - emberhátrányban, Balajti duplájával - 2:2-es döntetlent játszottunk a Siófok ellen. 

Ellenfelünk az idei Merkantil Bank Liga 7. fordulójában 2:1-re kikapott a Szeged-Csanád Grosics együttesétől. Gál István vezetőedző a Szent Gellért Fórumban az alábbi összeállításban küldte pályára csapatát az elmúlt találkozón: Hutvágner, Deutsch, Horváth M., Kecskés, Elek (Tömösvári, 77'), Horváth P. (Hajnal, 72'), Polényi, Jagodics, Kiss B., Balogh B. (Gaál, 46'), Tajthy. Gólszerző: Kiss Balázs (56').