Vasárnap Kazincbarcikára látogatunk

2024-02-24 09:17
Csapatunk a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában ismét idegenben lép pályára, vasárnap 17 órától a borsodi együttes vendégei leszünk.

A kazincbarcikai klubot a város vezetőinek és a bázisvállalatoknak a kezdeményezésére 1957. június 26-án alapították, Kazincbarcikai Munkás Testedző Kör néven. A KMTK az NB III-ban kezdte szereplését, játszott a másodosztályban, de a megyei bajnokságban is. 1968-ban a klub elnöksége úgy határozott, hogy a csapat addigi piros-fehér színeit a mai napig használt kék-sárgára változtatja, az egyesület új neve pedig Kazincbarcikai Vegyész Sportegyesület lett. A KVSE sosem szerepelt a legmagasabb osztályban, a legközelebb ehhez az 1981/82-es szezonban járt, amikor osztályozót játszott az élvonalba jutásért az MTK-val, de a hazai 2–0-s vereséget követően az idegenbeli visszavágón csak 1–0-ra nyerni. A csapat többször ingázott a másod- és harmadosztály között, utoljára a 2020/21-es szezonban esett ki az NB II-ből, de azonnal sikerült visszakerülnie. Az előző bajnokságot újoncként a 14. helyen zárta, 45 ponttal.

Csapatunk eddig 9 alkalommal lépett pályára a Kazincbarcika ellen tétmérkőzésen: 4 győzelem és 3 döntetlen mellett kétszer szenvedtünk vereséget, az összesített gólkülönbség 17-10 a javunkra. Az őszi találkozónk az Illovszky-stadionban 2–2-es döntetlennel zárult, az egyenlítő gólunkat a 90. percben beállt Zimonyi Dávid szerezte a 98. minutumban.

A borsodi együttes 2024-ben hullámzó teljesítményt nyújt a Merkantil Bank Ligában: előbb hazai pályán 1–0-ra nyert a Credobus Mosonmagyaróvár ellen, majd idegenben múlta felül 3­–0-ra a PMFC-t, az elmúlt hétvégén viszont 3–0-s vereséget szenvedett a BFC Siófok vendégeként. A KBSC 29 ponttal jelenleg a 7. helyen áll a tabellán.

Tavaly nyáron ellenfelünk több angyalföldi múlttal rendelkező játékost szerződtetett: Pekár László ‪2020 és 2022 között játszott felnőtt együttesünkben, Boros Zsombor 2019-től 2022-ig volt akadémiánk labdarúgója. Csapatunk jelenlegi keretéből Tóth Milánnak van ’barcikai múltja, 22 éves támadónk 2011-ben játszott fél évig vasárnapi ellenfelünknél. A téli szünetben Megyeri Gábor visszatért a kozármislenyi kölcsönből, rajta kívül Dobozi Krisztián, Patrick Ioan Gante, Pethő Bence és Király Mátyás csatlakozott a csapathoz. Távozott Nicolo Morinigo, Gyurkó Máté, Szemere Balázs, Bencze Antal, Tóth Balázs, Bacsa Patrik, Csilus Ádám és Szekszárdi Tamás.

A vasárnap 17 órakor kezdődő kazincbarcikai összecsapásról hivatalos YouTube-csatornánkon élő közvetítést láthatnak majd, a 24liveblog.com felületén pedig a megszokott módon, szöveges tudósítást olvashatnak a mérkőzésről: KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC – VASAS FC

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!