Varga Donát a Vasas FC-ben folytatja

2021-06-10 16:50
Korábbi akadémistánk Hollandiából igazolt vissza Angyalföldre.

A 2003-as születésű Varga Donát a Vasas Kubala Akadémia saját nevelésű játékosa. Korosztályos csapataiban folyamatosan az egy évvel idősebbek között szerepelt. Piros-kék pályafutása során 86 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, összesen 68 alkalommal szerzett gólt, 2019-ben tagja volt a Vasas Kubala Akadémia U17-es bajnokcsapatának. Utánpótlásunk tagjaként vált korosztályos válogatott labdarúgóvá, játszott többek között Skócia, Csehország, Szlovákia, Olaszország, Szerbia, Románia, Lengyelország, Finnország és Szlovénia ellen. 16 esztendősen bemutatkozott a Vasas FC Ferencváros elleni felkészülési mérkőzésén is. A fiatal labdarúgó tagja volt az Akadémia kiemelt tehetségek fejlődéséért életre hívott programjának, utánpótlásunk szakemberei tudatosan készítették fel őt a profi futball világára annak érdekében, hogy a jövőben a Vasas felnőtt csapatának tagjává válhasson. 2019 nyarán a holland élvonalbeli SC Heerenveenhez igazolt.

Nagy Miklós, sportigazgató:
- Varga Donát a Vasas Kubala Akadémia egyik legnagyobb tehetségeként igazolt két évvel ezelőtt Hollandiába. Most abban a reményben igazoljuk vissza saját nevelésű játékosunkat, hogy immáron nemzetközi tapasztalatokkal is felvértezve felkészült a felnőtt futballra. A 2003-as korosztályos válogatott alapembere céltudatos, profi mentalitású játékos, átlagon felüli technikai képességekkel, kiemelkedő sebességgel és jó rúgótechnikával rendelkezik. Elsősorban jobb oldali szélső támadó pozícióban számolunk vele, ahol beadásaival és gólérzékenységével segítheti támadójátékunkat. A mai napon 2024. június 30-ig tartó szerződést kötöttünk vele.

Varga Donát, a Vasas FC frissen igazolt játékosa:
- Nagyon örülök, hogy visszatérhetek Angyalföldre, hiszen két évvel ezelőtt vegyes érzelmekkel szerződtem Hollandiába. Amellett, hogy nemzetközi porondon próbálhattam ki magam, bennem volt az az érzés is, hogy a Vasas Kubala Akadémiával együtt egyben csodálatos három évet is itt hagyok, tele szebbnél szebb emlékekkel. Biztos voltam benne, ha egyszer visszatérek Magyarországra, akkor a Vasas lesz az a klub, ahol folytatni szeretném a pályafutásomat. Éppen emiatt mindvégig figyelemmel kísértem a klubnál zajló folyamatokat, a fejlődést és a csapat szereplését. Célokkal érkeztem a Vasashoz, így izgatottan és reményekkel telve várom a közös munkát és azt, hogy visszajussunk az első osztályba.