Változások a csapatban

2022-01-24 13:00
Helyzetjelentés.

Szalai József a 2021-es téli átigazolási időszak alatt érkezett a Vasas Kubala Akadémiára, tavasszal az U19-es - kiemelt bajnokságban ezüstérmes helyen végző - csapatnak is tagja volt. A 194 cm magas támadó korábban Kecskeméten futballozott, már 17 évesen a felnőtt keret tagja volt, abban a szezonban 19 alkalommal lépett pályára a KTE első csapatában. Játékosunk tavasszal rendszeresen a felnőttekkel edzett, a felkészülési mérkőzéseken folyamatosan lehetőséget kapott, a BVSC elleni sikerből két góllal vette ki a részét, bajnoki mérkőzésen pedig a Merkantil Bank Liga 38. fordulójában, a Győr elleni győzelemmel debütált. Klubunk 2021 július végén profi szerződést írt alá az akkor 18 esztendős tehetséges fiatallal, akit a több játéklehetőség és folyamatos fejlődése érdekében kölcsönadtunk a másodosztály újoncának, a Kecskeméti TE együttesének. Szalai József a 2021/22-es bajnoki évadban 11 alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen. A Merkantil Bank Ligában 4 meccsen volt kezdő és 5 találkozón csereként szállt be, a III. KER. TVE elleni győzelmük során gólt is szerzett. A MOL Magyar Kupa mindkét mérkőzésén szerepelt, a kupasorozat során összesen négyszer talált be az ellenfelek kapujába, melyek közül a DVSC-nek lőtt gól kiemelendő, hiszen a KTE 2-1-re legyőzte, s ezzel kiejtette a kupából a Debrecent. Szalai József kölcsönszereplése eredetileg 2022. június 30-ig szólt, de a fiatal támadó visszatért Angyalföldre és csapatunkkal folytatja a munkát.


Ujvárosi Ádám 2020 januárjában érkezett Angyalföldre. Az utánpótlás-válogatott belső védő egy év alatt 7 bajnoki találkozón és két kupamérkőzésen szerepelt keretben, de csak egy alkalommal, a Dorogi FC elleni találkozó 90. percében lépett pályára. Ádámot 2021 telén a Szentlőrinc együttesének adtuk kölcsön, hogy további fejlődése érdekében tétmérkőzéseken is bizonyíthasson. A labdarúgó az azóta eltelt időszakban 22 alkalommal lépett pályára NB II-es bajnoki mérkőzésen, melyből 16 meccsen kezdőként számított rá a szakmai stáb, 6 találkozón csereként szállt be. Ádám Szentlőrincről távozik, azonban nem tér vissza Angyalföldre. Játékosunk pályafutását - 2023. január 15-ig szóló kölcsönszerződéssel - a DEAC együttesénél folytatja, ahonnan a labdarúgó klubunkhoz visszahívható.


Ihrig-Farkas Sebestyén, a másodosztályú Budafoki MTE labdarúgója próbajátékon vesz részt csapatunknál. Amint döntés születik a támadóval kapcsolatban, tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat.


Bese Barnabás szerdától részt vesz csapatunk tréningjein, a labdarúgó számára klubunk kizárólag edzéslehetőséget biztosít.


Sérüléssel és betegséggel kapcsolatos cikkünk a DVTK elleni bajnoki mérkőzés előtt fog megjelenni, de szurkolóink megnyugtatására elmondhatjuk, hogy csapatunkban jelenleg nincs koronavírus-fertőzés.


A sajtóban megjelent hírekre reagálva kijelentjük, hogy Balajti Ádám, Szatmári Lóránd és Birtalan Botond továbbra is csapatunk tagjai, azonban a három játékos Kuttor Attila vezetőedző kérésére - szakmai okok miatt - a kerettől külön végzi a téli felkészülést.