Új kapust igazoltunk - Jova Levente a Vasasban folytatja!

2019-12-30 18:05
A tulajdonosváltást követő téli átigazolási időszakban továbbra is gőzerővel zajlik keretünk megerősítése, így az év vége előtt egy nappal újabb örömteli hírről számolhatunk be szurkolóinknak. Vernes Richárd leigazolását követően ismét egy NB I-es tapasztalattal bíró játékost szerződtettünk.

Hosszas tárgyalás után sikerült megállapodnunk a Nyíregyháza vezetésével, és kivásároltuk élő szerződéséből Jova Leventét, aki a mai napon 4 évre kötelezte el magát a Vasashoz.

A Nyíregyháza Spartacustól érkező 27 éves kapus jelentős NB I-es múlttal és tapasztalattal bír. A korábbi U20-as és U21-es válogatott alapembere – 2010-17 – között 83 alkalommal védte tétmérkőzéseken a Ferencváros kapuját. Akkori klubjával számos sikert könyvelhetett el, többek között 2016-ban bajnok lett, Magyar kupa-győztes 2015-ben és 2016-ban, Szuperkupa-győztes 2015-ben, illetve két alkalommal Ligakupát nyert.

Érdekesség, hogy nem csupán a kapuban bizonyított már, 116 NB II-es bajnoki fellépése során öt alkalommal a gólszerzők közé is feliratkozott.

Nagy Miklós klubigazgató elmondta, kapus poszton miért érezte szükségesnek az erősítést:

- “Végy egy jó kapust” - szól a mondás…, és én is ehhez tartottam magam, amikor második igazolásként egy rutinos, az NB I-ben is sokat bizonyított és ambiciózus fiatalembert szerződtettünk erre a posztra. Jova Levente véleményem szerint a jelenlegi NB II-es mezőny egyik legjobb kapusa, aki egyértelműen és bizonyítottan NB I-es szintű, kiemelkedő képességű játékos. Mivel hosszú távon mi is az NB I-ben képzeljük el a jövőnket, ezért ambícióink, elképzeléseink találkoztak, és a mai napon 4 éves szerződést kötöttünk vele. Levente – vitathatatlan képességei mellett – igazi győztes alkat, profi mentalitás jellemzi. Kapusként éppen a megfelelő korban van, komoly céljai vannak, akárcsak csapatunknak, melyeket mostantól közösen igyekszünk megvalósítani.

Nem mellékesen góllövőt is igazoltunk Jova Levente személyében.

- Nyilvánvalóan fontos a mai modern futballban, hogy lábbal is kiválóan teljesítsen egy kapus, de a Vasasban nem a gólokat, hanem azok megakadályozását várjuk a mindenkori kapusunktól. Nyilván emellett örülünk majd mindannyian annak is, ha eredményes lesz góllövőként is Levente. Előző klubjánál a közönség kedvence volt, így bízom benne, hogy a Vasasban is hamar a szívükbe fogadják majd szurkolóink.

Jova Leventét arról kérdeztük, milyen érzésekkel és célokkal érkezett Angyalföldre:

- Örömmel tölt el, hogy Angyalföldön folytathatom a pályafutásomat, és érdekességként az jutott eszembe ma, hogy életem első NB I-es mérkőzését éppen a Vasas ellen játszottam.  A Vasas vonzó számomra, hiszen lenyűgöző az új Illovszky-stadion, profi az edzőpálya, élmény lesz ilyen körülmények között szerepelni. Olyan játékos vagyok, aki a pályán szeretne bizonyítani, megtenni mindent a klubért. Célom, hogy csapattársaimmal és a szurkolók támogatásával a következő NB I-es mérkőzésemet ne a Vasas ellen, hanem a Vasas színeiben játszhassam majd!