U17-es válogatott: Megvannak a tavaszi Eb-selejtezős ellenfelek

2023-12-07 12:05
A magyar U17-es korosztályos nemzeti csapat Angliával, Franciaországgal és Észak-Írországgal szerepel azonos csoportban az Európa-bajnoki selejtezők elitkörében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség csütörtökön délelőtt elkészítette az U17-es Európa-bajnoki selejtezők elitkörének sorsolását. A Jeremiás Gergő szövetségi edző által irányított magyar válogatott a harmadik kalapba kapott besorolást, amelyen az A-csoportba került. Az első kalapból Anglia, a másodikból Franciaország, míg a negyedikből Észak-Írország került ebbe a kvartettbe.

Az angolok csoportgyőztesként, három győzelemmel, 18-1-es gólkülönbséggel jutottak túl az őszi Eb-selejtezőn, a franciák szintén megnyerték a csoportjukat a norvég és a román együttest megelőzve, míg az északírek - az olaszok ellen is pontot szerezve - csoportharmadikként kerültek az elitkörbe.

Korosztályos nemzeti csapatunk legutóbbi, októberi megmérettetésén Barkóczi Barnabás - aki a Bosznia-Hercegovina ellen lőtt góljával biztosította be az elitkörbe jutásunkat - és Hős Zsombor, valamint nyáron Kovács Patrik személyében pályára lépett klubunk három fiatal labdarúgója is, így bízunk benne, hogy az Eb-részvételért vívott harcban is megmutathatják tehetségüket.

- A korosztályos válogatottban minden nemzetközi mérkőzést arra használunk fel, hogy a játékosok tapasztalatokat szerezzenek, megismerkedjenek a nemzetközi szint követelményeivel, és a lehető legmagasabb szinten méressék meg magukat. A tavaszi elitkör jó alkalom lesz arra, hogy kiváló képességű csapatok ellen mutassuk meg a tudásunkat, biztos vagyok benne, hogy ez a három mérkőzés sokat hozzáad majd a játékosok fejlődéséhez. Nehéz dolgunk lesz, de természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk a csoportban - értékelt a sorsolás után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Az UEFA honlapja alapján - a házigazda Ciprus kivételével, mint automatikus induló - a nyolc csoport résztvevői 2024. márciusában minitornákon döntenek a 15 továbbjutó kilétéről, amelyre Angliában kerül sor. A csoportgyőztesek mellett a legjobb hét második helyezett léphet majd pályára a 2024. május 20. és június 05. között esedékes kontinenstornán.

Fotó: mlsz.hu