U17-es válogatott: Barkóczi Barnabás góljával lett biztos az elitkörbe jutás

2023-10-31 18:15
A magyar korosztályos együttes a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőtorna harmadik fordulójában 3-1-re nyert Bosznia-Hercegovina ellen és bejutott a tavaszi elitkörbe.

Magyarország - Bosznia Herecgovina 3-1 (1-0)
U17-es Eb-selejtező
Telki

Magyarország: Kocsis - Csorba N., Szekér, Csorba D. (Pál, 89.), Zója-Katona - Bolgár (Vitályos, 89.), Madarász, Kugyela (Egri, 66.) - Németh, Mondovics (Somogyi, 76.) - Szép (Barkóczi, 66.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Bosznia-Hercegovina: Jurkas - Kraljevic (Coric V., 87.), Sovsic, Terzic, Dukanovic - Ignatkov, Petrovic - Pejic (Kiridzic, 87.), Foco, Alajbegovic (Mesic, 52.) - Coric A. (Gostimirovic, 75.)
szövetségi edző: Admir Rascic

gólszerzők: Mondovics (33., 47.), Barkóczi (78.), ill. Ignatkov (61.)

sárga lap: Terzic (93.)

A magyar U17-es válogatott győzelmi kényszerben lépett pályára a Telkiben zajló Európa-bajnoki selejtezőtorna zárónapján a bosnyákok ellen. A Jeremiás Gergő szövetségi edző által irányított együttes az első fordulóban 2-0-ra bizonyult jobbnak Andorránál, a második körben viszont 1-0-s vereséget szenvedett Bulgáriától.

A továbbjutásról döntő harmadik találkozónak klubunk játékosai - Hős Zsombor és Barkóczi Barnabás - cserepadról vártak bevetésre. Az első félidőben Mondovics Kevin fejesgóllal szerezte meg a vezetést (1-0), a második játékrész elején ismét egy beadásra érkezett remek ütemben, megduplázva a magyar előnyt (2-0). Egy óra telt el a találkozóból, amikor az ellenfél távoli lövésből csökkentette a különbséget (2-1). 

Klubunk labdarúgói közül ezúttal Barkóczi Barnabás kapott szerepet, a 66. percben csereként beállt támadónk a 78. percben éles szögből talált be a kapuba (3-1) eldöntve a mérkőzést és a továbbjutást. A bolgárok és a magyarok bejutottak a tavaszi elitkörbe, amelynek sorsolását december elején tartja meg az UEFA, a tét pedig az Eb-részvétel kiharcolása lesz.

- A tudatosság diadala volt a mai győzelem, hiszen végig tartottuk magunkat az előre elhatározott meccstervhez, és megérdemelt sikert arattunk. Tudtam, hogy még egyszer nem fordulhat elő, ami a bolgárok ellen, és ha hozzuk az eltervezett játékot, akkor a gólok is jönni fognak. Teljesítettük a célunkat, továbbjutottunk a csoportból, de bízom benne, hogy az elitkörig hátralévő időszakban sokat tudunk fejlődni, és tavasszal megcélozhatjuk az Európa-bajnoki részvétel kiharcolását - mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A Vasas FC gratulál a magyar U17-es válogatott továbbjutásához! Hajrá, Magyarország!

Fotók: mlsz.hu