U17-es válogatott: Hős Zsombor gólt lőtt, 2-0-ra nyertünk Írország ellen

2024-02-14 22:02
A spanyolországi San Pedro del Pinatarban Írország ellen kezdte meg felkészülését az Eb-selejtező elitkörre készülő magyar U17-es válogatott, amely kétgólos győzelmet aratott.

Írország – Magyarország 0–2 (01)
Felkészülési mérkőzés
2024. február 14., szerda 15:00
Pinatar Arena Football Center
Spanyolország

Írország: Collins – Coffey, McCarthy, Vassenin, Graminschii (McGlinchey, 60.), Finneran (Moore, 76.), Vodo (Moloney, 60.), McDonnell (McAndrews, 60.), Fitzgerald, Murray, Martin (Noonan, 60.)
szövetségi edző: Colin O'Brien

Magyarország: Kocsis – Csontos, Koncz, Vitályos  Lakatos, Décsy (Kiss, 67.), Németh, Bolgár (Szekér, 59.) - Barkóczi (Hős, 67.), Kovács B. (Kancsij, 75.), Kovács P.
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

gólszerzők: Kovács P. (38.), Hős (75.)

Múlt héten csütörtökön megkezdte felkészülését a magyar U17-es válogatott, amely a dél-spanyolországi edzőtáborozása során előbb Írországgal, majd Svájccal méri össze erejét. A keret tagja a Vasas FC II. két fiatal, tehetséges játékosa, Barkóczi Barnabás és Hős Zsombor is.

A mieink szerdán az írek ellen kezdték meg a futballtavaszt: labdarúgóink közül Barkóczi Barnabás a kezdőtizenegyben kapott lehetőséget, míg Hős Zsombor a cserepadról várt bevetésre. Remek játékot hozott az első félidő, hiszen a 16. percben korábbi saját nevelésű támadónk, Kovács Patrik vette be az ellenfél kapuját. Kombinatívan, támadó szellemben játszott a magyar válogatott, a gólon kívül is voltak helyzetei, de a szünetig nem tudta növelni az előnyét. 

A fordulás után az ír nemzeti együttes változtatott a játékán: átvette a kezdeményezést, viszont helyzetekben nem mutatkozott meg a labdabirtoklási fölénye. A 67. percben Barkóczi helyére Hős állt be, a mieink nemcsak szervezetten védekeztek, hanem a hajrában egy kontra végén az imént beálló fiatal középpályásunk volt eredményes, ezzel kialakítva a 20-s végeredményt.

A mieink legközelebb február 16-án, pénteken 15 órától Svájc ellen lépnek pályára San Pedro del Pinatarban.

Jeremiás Gergő szövetségi edző így értékelte a látottakat a lefújás után:

– Az első félidőben ötletesen, jól futballoztunk, a játékosok maximálisan betartották, amiket kértünk tőlük. A második félidőben a vezetésünk birtokában próbált nyomást helyezni ránk az ír csapat, de kompaktak voltunk, jól védekeztünk, ezért csak egy-két pontrúgásból tudott veszélyeztetni az ellenfél. Hasznos mérkőzésen vagyunk túl, amelyen sok taktikai elemet tudtunk gyakorolni, és a játékosok teljesítménye alapján is rengeteg fontos tapasztalatot szereztünk – nyilatkozta a szakember az mlsz.hu-nak.

A Vasas FC gratulál a magyar U17-es válogatott győzelméhez! Hajrá, Magyarország!

Fotók: Wacha Judit