U17-es válogatott: Hős Zsombor és Barkóczi Barnabás már az edzőtáborban készül

2024-02-13 17:00
A Vasas FC II. két fiatal, tehetséges játékosa is tagja a korosztályos nemzeti csapat keretének, amely San Pedro del Pinatarban egy hétig készül a márciusi, angliai Eb-selejtező elitkörre.

21 fok és napsütés: kellemes tavaszi idő van San Pedro del Pinatarban, ahol még a megerőltető futóedzés is jobban esik, mint otthon. A terep ismerős, hiszen a magyar U17-es válogatott tavaly készült már ott. A körülmények nem változtak, minden adott a sikeres felkészüléshez, ebből pedig a Vasas FC II. két fiatal, tehetséges játékosa, Hős Zsombor és Barkóczi Barnabás igyekszik aktívan kivenni a részét, miután a nemzeti csapattal együtt múlt héten pénteken Dél-Spanyolország felé vették az irányt, hogy felkészüljenek a márciusi, angliai Eb-selejtező elitkörre.

– Nagyrészt azokkal a labdarúgókkal készülünk, akikkel kivívtuk az elitkörös szereplést, azóta azonban volt két felkészülési mérkőzésünk, amelyeken néhány új futballista is jó benyomást tett rám, számukra is adott a lehetőség, hogy bekerüljenek az elitkör keretébe – nyilatkozta az mlsz.hu-nak a keret összetételével kapcsolatban Jeremiás Gergő szövetségi edző.

Az NB III Dél-Keleti csoportjában szereplő Vasas FC II. 16 éves támadója, Barkóczi Barnabás már ősszel főszereplővé vált a korosztályos válogatottban, amely a Bosznia-Hercegovina ellen lőtt góljával biztosította be az elitkörbe jutást. Decemberben már a sorsoláson izgulhattunk, kivel méri össze erejét az együttes: a mieink Anglia, Franciaország és Észak-Írország társaságában szerepelnek egy csoportban az Eb-selejtező elitkörében.

Addig akad tennivaló bőven, hiszen a csapat az edzőtáborozás során két nemzetközi mérkőzést is játszik: kevesebb, mint 24 óra múlva Írországgal, pénteken pedig Svájccal méri össze erejét. A keret – amelynek tagja korábbi, saját nevelésű csatárunk, Kovács Patrik is az őszi tétmérkőzéseken pályára lépő játékosokra épül, viszont a szakmai stábnak lehetősége nyílik néhány új labdarúgó kipróbálására is.

– A célunk, hogy ebben a bő egy hétben annyit edzünk és fejlődjünk, amennyit lehetséges, tovább mélyítsük azt a tudást, amelyet ősszel elsajátított a csapat. Örülök, hogy erős riválisok ellen játszunk mérkőzéseket, mert az elitkörben is nagyon erős ellenfelek várnak ránk, az ilyen erőpróbák segítik legjobban a felkészülésünket.

A tavaszi elitkör során a házigazda Ciprus kivételével, mint automatikus induló a nyolc csoport résztvevői idén márciusban minitornákon döntenek a 15 továbbjutó kilétéről, amelyre Angliában kerül sor. A csoportgyőztesek mellett a legjobb hét második helyezett léphet majd pályára a május 20. és június 5. között esedékes kontinenstornán.

Eredményes és sikeres felkészülést kívánunk a Vasas FC II. két fiatal játékosának és a magyar U17-es válogatottnak! Hajrá, Magyarország!