U17-es válogatott: Fiataljainkkal a keretben négygólos meccsen maradtunk alul Svájc ellen

2024-02-17 14:46
Az U17-es korosztályos nemzeti csapat - melynek keretében második csapatunk két játékosa, Hős Zsombor kezdőként lépett pályára, míg Barkóczi Barnabás a cserepadról szállt be – 4-0-s vereséget szenvedett Svájc ellen San Pedro del Pinatarban.

Svájc – Magyarország 3-1 (3–1)
Felkészülési mérkőzés
2024. február 16., péntek 15:00
Pinatar Arena Football Center
Spanyolország

Svájc: Bieler (Uebersax, a szünetben) – Niedermann (Chakor, 61.), Tirpanci, Rufener (Maslarov, 61.), Stork, Volken (Campos, 61.) – Cassese (Tairi, 61.), Kabashi (Corbon, 61.) – Turhan (Vasovic, 61.), Parra (Guido, 61.), Cakolli (Renovales, 61.)
szövetségi edző: Luigi Pisino

Magyarország: Fodor-Papp – Tarcza (Csorba, 54.), Szekér, Rácz (Vitályos, 54.) – Zója-Katona (Koncz, 78.), Kiss (Décsy, 66.), Németh, Bolgár – Hős (Barkóczi, 66.), Kancsij (Kovács B., 54.), Egri (Kovács P., 66.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

gólszerzők: Turhan (17.), Cakolli (25.), Parra (28.), ill. Kancsij (35.)

sárga lap: Parra (56.), Tairi (86.), Guido (89.), ill. Németh (20.), Bolgár (81.)

Pénteken délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a dél-spanyolországi San Pedro del Pinatarban az Eb-elitkörre készülő magyar U17-es válogatott, ezúttal Svájc volt az ellenfél. Jeremiás Gergő szövetségi edző nagyrészt azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, akik csak csereként léptek pályára az írek ellen 2-0-s győzelemmel véget érő találkozón: a Vasas FC II. fiatal játékosai közül a második találatunk szerzője, Hős Zsombor 66 percig volt pályán, míg az ő helyére állt be Barkóczi Barnabás.

Számunkra rosszul kezdődött a mérkőzés: a svájciak a 16. percben megszerezték a vezetést, majd három perc alatt két gólt is szereztek, így 3-0-t mutatott az eredményjelző. A 35. percben Kancsij Artúr révén szépítettünk. A fordulás után veszélyesebben játszottunk, azonban nem sikerült szorosabbá tenni a találkozót, amelyet a svájciak 3-1-re megnyertek.

Jeremiás Gergő szövetségi edző így értékelte a látottakat a lefújás után:

– Az első félórában nem működött, amit elterveztünk, sokat hibáztunk, és rosszul reagáltunk a svájci gólokra. Ezt követően változtattunk a játékon, innentől kezdve jobban nézett ki a csapat, szépítettünk, és végig benne volt a levegőben, hogy szorossá tudjuk tenni a mérkőzést. Ez végül nem jött össze, de voltak jó periódusaink a folytatásban. Az edzőtábor végére komplex képet kaptam arról, hogy mire számíthatok a csapattól elitkörben, és a játékosokról is hasznos információkat szereztem. Az elmúlt egy hétben mindent az elitkörre való felkészülésnek rendeltünk alá, a leendő ellenfeleink játékát is figyelembe véve gyakoroltuk a taktikai elemeket. Igyekszünk tanulni az elkövetett hibákból, és a márciusi tétmérkőzésekre tovább javítani a játékunkat – értékelt a szakember az mlsz.hu-nak.

A tavaszi elitkör március 6-án kezdődik, ahol a magyar U17-es válogatott Angliával, Franciaországgal és Észak-Írországgal szerepel egy csoportban. A nyolc csoport résztvevői minitornákon döntenek a 15 továbbjutó kilétéről, amelyre Angliában kerül sor. A csoportgyőztesek mellett a legjobb hét második helyezett léphet majd pályára a május 20. és június 5. között esedékes ciprusi kontinenstornán.

Fotók: Wacha Judit