U17-es válogatott: Barkóczival és Hőssel a keretben győztes évzáró Szlovénia ellen

2023-11-30 19:02
Klubunk két fiatal, tehetséges játékosa is pályára lépett a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen.

Magyarország - Szlovénia 1-0 (0-0)
Felkészülési mérkőzés
2023. november 30., kedd 11:00
Telki

Magyarország: Papp (Bozó, a szünetben) - Tercza (Csorba D., 80.), Szekér (Pál, 80.), Csorba N. (Vitályos, 73.) - Szakos (Zója-Katona, 62.), Kiss (Somogyi, 80.), Hős (Décsy, 73.), Madarász, Tóth (Lakatos, 62.) - Kancsij (Szép, 78.), Egri (Barkóczi, 73.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Azok után, hogy kedden Barkóczi Barnabás bebiztosította a győzelmet és 2-0-ra a nyert magyar U17-es válogatott, csütörtök délelőtt ismét megmérkőzött Szlovénia legjobbjaival Telkiben.

Fiatal, tehetséges labdarúgóink közül Hős Zsombor a kezdő tizenegyben kapott helyet, míg Barkóczi Barnabás ezúttal a cserepadról vágott neki az összecsapásnak. A játékosok nehezen alkalmazkodtak a zord időjáráshoz, így az első félidő kevés helyzetet hozott.

A második játékrészre feljavult a mieink játéka, majd a 63. percben megszereztük a vezetést, ami egyben a győzelmünket is jelentette: egy tetszetős támadás végén Szakos gurította le lövésre a labdát Egrinek, aki egy átvétel után a léc alá lőtt. 

- Az első félidőbeli játékunk nem tetszett, a védekezésünk nem volt ugyan rossz, de a labdabirtoklás minőségével nem voltam elégedett, nem éreztünk rá a mérkőzés ritmusára, ennek tudható be, hogy csak egy-két kisebb lehetőséget tudtunk kidolgozni. A második félidőben támadásban és védekezésben is feljavultunk, több veszélyes lehetőségünk volt, amelyek közül egyet sikerült kihasználnunk. Hasznos hetet zártunk, hiszen nagyon erős ellenféllel játszottunk, kipróbálhattunk több új labdarúgót is, és mindezek mellett eredményesen futballozott a csapat - nyilatkozta a lefújás után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A Vasas Futball Club gratulál a magyar U17-es válogatott győzelméhez! Hajrá, Magyarország!

Fotó: mlsz.hu