U17-es válogatott: Barkóczi Barnabás biztosította be a győzelmet Szlovénia ellen

2023-11-28 20:00
Klubunk két fiatal, tehetséges játékosa közül Barkóczi Barnabás góllal, míg Hős Zsombor kezdőként vette ki a részét a szlovénok elleni sikerből.

Magyarország - Szlovénia 2-0 (1-0)
Felkészülési mérkőzés
2023. november 28., kedd 16:00
Telki

Magyarország: Kocsis - Csorba D., Csorba N., Pál (Szekér, 84.) - Lakatos (Zója-Katona, 61.), Décsy Ádám (Kiss, 84.), Somogyi, Hős (Madarász, 61.), Vitályos (Szakos, 84.) - Szép (Kancsij, 74.), Barkóczi (Egri, 74.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Szlovénia: Antonič, Mešk, Korosa, Čelik, Videnović, Weißbach, Šabotić, Žužek, Durmisi, Aćimović, Suhovršnik
szövetségi edző: Mišo Brečko

Az Eb-selejtező tavaszi elitkörére készülő magyar U17-es válogatott idei utolsó edzőtáborozását tartja Telkiben, amelynek keretében Jeremiás Gergő szövetségi edző csapata két felkészülési mérkőzést játszik Szlovénia ellen. Az eseményre klubunk két fiatal labdarúgója, Barkóczi Barnabás és Hős Zsombor is meghívást kapott.

A keddi találkozón mindkét fiatal, tehetséges labdarúgónk, Barkóczi Barnabás és Hős Zsombor is a kezdő tizenegyben kapott lehetőséget. A mérkőzésen mieink a 3. percben Pál Barna révén szereztek vezetést. A folytatásban egyik csapat sem tudott nagyobb fölényt kiharcolni, több veszélyes lehetőségünk is volt, ahogy ellenfelünk előtt is adódott helyzet.

A 68. percben Barkóczi Barnabás megduplázta előnyünket: Vitályos bal oldali lövésébe tette bele a lábát a kapu előtt, a labda védhetetlenül vágódott a hálóba. A hátralévő időben újabb találat nem született, így a mieink kétgólos győzelemmel zárták a kilencven percet. A két együttes csütörtökön 11 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

Jeremiás Gergő szövetségi edző értékelése a lefújás után:

- Hasznos mérkőzést játszottunk egy igen erős, szintén elitkörbe jutott csapat ellen. Néhány új labdarúgót is alkalmam volt kipróbálni a találkozón, és közülük többen nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Ma nagyobb nyomás ellen kellett játszanunk, mint az előző mérkőzéseinken, ami némileg a labdabirtoklás rovására ment, ugyanis előfordult, hogy hosszú labdákkal igyekeztünk kijönni a magasan védekező, labdakihozataloknál már a védőinkre folyamatos nyomást helyező szlovén csapat szorításából. Összességében jó hozzáállással léptünk pályára, több helyzetünk volt, mint a vendégeknek, ezért úgy érzem, nem férhet kétség a győzelmünk jogosságához - nyilatkozta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

A Vasas Futball Club gratulál a magyar U17-es válogatott győzelméhez! Hajrá, Magyarország!

Fotók: mlsz.hu