Szurkolói információk a Szeged elleni mérkőzésre

2021-10-20 11:55
Védettségi igazolvány használata, maszkhasználat, jegyvásárlás, kapunyitás, megközelítés, parkolás, stadionbüfé, közvetítés – minden részlet egy helyen.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy bár a hatályban lévő kormányrendeleteknek megfelelően a sportrendezvények nézők előtt kerülnek megrendezésre, azonban a helyszíni szurkoláshoz – több kitétel mellett – fontos feltétel a védettségi igazolvány megléte. A korábban már megszokott szurkolói tájékoztatást a Szeged elleni mérkőzés előtt is friss és hasznos információkkal egészítettük ki, ezért kérjük, hogy jegyvásárlás – majd a stadionba való belépés – előtt minden szurkoló alaposan tanulmányozza azt.

2021. október 24-én, vasárnap 17 órától a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttese ellen lépünk pályára Szegeden, a Szent Gellért Fórumban.


- VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy bár a hatályban lévőkormányrendeleteknek megfelelően a sportrendezvények nézők előtt kerülnek megrendezésre, azonban a helyszíni szurkoláshoz – több kitétel mellett – fontos feltétel a védettségi igazolvány megléte. Sportrendezvényen nézőként érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek vehetnek részt. 18 éven aluli szurkolóink felnőtt felügyelete nélkül kizárólag érvényes védettségi igazolvánnyal léphetnek be a létesítménybe!
Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a létesítménybe való belépést megelőzően a biztonsági szolgálat szakemberei ellenőrizni fogják az érvényes védettségi igazolvány és a személyazonosításra szolgáló arcképes igazolvány együttes meglétét! Ezek hiányában a biztonsági szolgálat a belépést köteles megtagadni. Ez alól kivételt képezhet a tizennyolcadik életévét be nem töltött személy életkorának ellenőrzése, ha a kiskorúság ténye nyilvánvaló. Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a védettségi igazolványt nem helyettesíti az oltás beadásakor kapott írásos dokumentum, így a létesítménybe való belépéskor azt a biztonsági szolgálat nem fogja elfogadni!


- MASZKHASZNÁLAT

Sportrendezvényeken a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak maszk viselésére nem kötelesek, azonban egészségünk megőrzése érdekében mindenkinek javasoljuk, hogy továbbra is viseljen maszkot az stadion területén.


- PÉNZTÁR ÉS KAPUNYITÁS, JEGYVÁSÁRLÁS

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Szeged elleni mérkőzésre már zajlik az online jegyértékesítés, így drukkereinknek azt javasoljuk, hogy a sorbanállás elkerülése érdekében belépőiket elővételben vásárolják meg.

A mérkőzés napján – 2021. október 24-én, vasárnap – a helyszínen a jegypénztárak és a kapuk 15 órakor nyitnak. A helyszíni pénztárban készpénzes és bankkártyás fizetés egyaránt lehetséges. Fontos információ, hogy a jegyértékesítés névre szólóan történik, ezért a belépők megvásárlásának feltétele személyi igazolvány vagy klubkártya! A vendégjegyek ára egységesen 1000 Ft.

Kérjük a szurkolókat, hogy időben érkezzenek a stadionhoz, illetve kövessék a rendezők iránymutatásait! Tartsák be a vonatkozó pályarendszabályokat, tartózkodjanak a pirotechnikai eszközök használatától! A ruházat és csomagátvizsgálás során a rendőrség és a rendezők körültekintően fognak eljárni a tiltott eszközök bevitelének megakadályozása érdekében.

LETÖLTHETŐ PÁLYARENDSZABÁLY


- MEGKÖZELÍTÉS:

Szent Gellért Fórum: 6728 Szeged, Dorozsmai út 2-4.

A Budapest-Szeged útvonal tervezett távolsága személyautóval kb. 170 km, az utazás várható időtartama - az M5-ös autópályán -  1 óra 50 perc, tömegközlekedéssel azonban kb. 3 és fél órás menetidőre kell számítani.

Vendégszurkolóink a Kereskedő köz felől tudnak belépni a stadionba. Tömegközlekedéssel érkező drukkereink számára a Szent Gellért Fórum weboldalán hasznos tippeket találunk:


- BÜFÉ

A vendégszektorban büfé üzemel. 


Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában megrendezésre kerülő Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Vasas FC bajnoki találkozót klubunk hivatalos YouTube csatornája élőben fogja közvetíteni.

Természetesen az élőképes közvetítés mellett a már megszokott szöveges tudósítással is jelentkezünk:

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA - VASAS FC


Kérjük drukkereinket, hogy a kormányrendeletben megfogalmazott szabályokat minden esetben maradéktalanul tartsák be! Vigyázzunk egymásra és mutassunk példát szurkolótársainknak!

A kormányrendelet szerint a védelmi intézkedések betartásáról és az ahhoz szükséges feltételek biztosításáról a sportrendezvény szervezője, illetve a sportrendezvény helyszínének üzemeltetője köteles gondoskodni. Azt a személyt, aki a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja felszólítására sem tartja meg a védelmi intézkedéseket, a szervező, az üzemeltető, illetve a szervező vagy az üzemeltető alkalmazottja köteles a látogatásból kizárni. A fentiek szerinti kötelezettségek betartását a rendőrség ellenőrzi. A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.