Szombaton Pakson lépünk pályára

2023-06-30 13:40
Az elmúlt élvonalbeli szezont ötödik helyen záró csapat lesz az ellenfelünk a 2023/24-es szezon második felkészülési mérkőzésén.

Csapatunk szombaton 11 órakor találkozik a Bognár György által irányított együttessel. A paksiak elleni mérkőzésen nagy valószínűséggel több gólt is láthatnak majd a szurkolók, hiszen a hazaiak 57 gólt szereztek az OTP Bank Liga 2022/23-as szezonjában, ennél többször csak a bajnok FTC talált be (62), viszont 57 gólt kaptak, ez pedig a legtöbb volt a tizenkét együttes közül az előző bajnokságban.

Az előző idény három egymás elleni bajnoki találkozója kiegyenlített képet mutat: mindkét csapat egyszer-egyszer nyert, egy alkalommal pedig döntetlennel ért véget a mérkőzés. Érdekesség, hogy a bajnokságban és a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében is nyertünk a Paks vendégeként (1-0 és 3-2). A kupamérkőzésen éppen az a Silye Erik szerezte az első gólunkat, aki idén nyáron szerződött Paksra. Egy másik korábbi játékosunk is a zöld-fehéreknél játszik már, Hegedűs János szintén pár hete igazolt a szombati ellenfélhez. A paksi keret tagja Osváth Attila is, aki a 2015/16-os szezonban csapatunk játékosa volt, a következő idényben is fél évig nálunk szerepelt, majd Debrecenbe szerződött. A 27 éves középhátvéd, Szélpál Norbert korábban utánpótlásunk U14-es korosztályában játszott, a 21 éves középpályás Gyurkits Gergő pedig 2016-2018 között volt a Vasas Kubala Akadémia labdarúgója.

A paksiak hozzánk képest egy nappal később, június 20-án kezdték el a felkészülést, eddig egy gálamérkőzésen léptek pályára múlt szombaton Faddon. Az első éles felkészülési meccset ellenünk vívja a Paksi FC, amelynek a kerete jelentősen átalakult. A tőlünk érkezett játékosokon kívül leigazolt a klub két huszonhárom éves, korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgót: Szegedről a védő Temesvári Attilát és Győrből a támadó Kovács Krisztiánt. Szintén Pakson folytatja pályafutását a Budafokról szerződtetett huszonkét éves Beke Péter, ugyanennyi idős az MTK-tól megszerzett középpályás, Mezei Szabolcs is. Ezen kívül visszatért Paksra az elmúlt fél évben a török élvonalbeli Antalyasporban kölcsönben szerepelt támadó középpályás, a huszonkét éves Szabó Bálint.

Távozott Paksról két kapus - Nagy Gergely és Rácz Gergő -, négy védő - Kádár Tamás, Lorentz Márton, Kovács Nikolasz és Tamás Olivér -, illetve két csatár: Sajbán Máté és Varga Barnabás.

A Pakson szombaton 11 órakor kezdődő mérkőzésünkről klubhonlapunkon szöveges élő közvetítéssel jelentkezünk.