Szombaton esély a győzelmi kerégvágásba történő visszataláláshoz

2014-09-19 13:42
A Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság 6. fordulójában szombaton 19 órakor a Békéscsabát fogadjuk hazai pályán. Bemutatjuk hétvégi ellenfelünket.

A Merkantil Bank Liga NB II-es bajnokság 6. fordulójában szombaton 19 órakor a Békéscsabát fogadjuk hazai pályán. A kaposvári kisiklás ellenére is még az élen állunk 12 ponttal, ellenfelünk 6 ponttal a 9. helyet foglalja el. Bemutatjuk hétvégi ellenfelünket.

A Békéscsabát az elmúlt években szinte mindig a feljutásra esélyes csapatok között említették, ám a várt eredmények elmaradtak. Tavaly 43 ponttal a 6. helyen végeztek. (Mi 52 ponttal a 4. helyen.) A tavaszi eredményeik már csak a 8. helyre voltak elegendőek, ekkor 19 pontot szereztek.

Az előző NB II-es bajnoki kiírásban mindkét találkozónk 1:1-es döntetlennel végződött. Az azt megelőző 2012/2013-as idényben pedig nyerni tudtunk Békéscsabán 2:0-ra, míg otthon egy újabb 1:1 lett az eredmény. Akkor a Magyar Kupában is megmérkőztünk, ahol végül büntetőkkel jutottunk tovább, hazai pályán.

Mint eddigi ellenfeleinknél, úgy a Békéscsabánál is komoly változások mentek végbe a nyáron. A kispadra a korábbi debreceni tréner, Zoran Spisljak ült le, és a keretben is komoly játékosmozgás volt. A fontosabb távozók névsora: Lucas Marcolini, Gajdos Zsolt, Károly Bálint, Nikola Pantovic, Pozsár Gábor.

Jelentősebb igazolásaik: Balázs Richárd (Sopron), a korábbi Vasas játékos és a nyáron csapatunknál próbajátékon is részt vett Balogh Miklós (Szigetszentmiklós), Bényei Balázs, Kertész Tamás (mindkettő Létavértesről kölcsönben), Berki Péter (BKV Előre), a Vasas juniorban megfordult Birtalan Botond (Tatabánya), Czuczi Márton, Lőrinczy Attila, Vólent Roland (mindhárom Kispestről kölcsönben) valamint a három évet több részletben csapatunknál töltő Szilágyi Péter (Nyíregyháza).

 

A Békéscsaba első 5 fordulóban elért eredményei:

(A mérkőzésekre kattintva megtekinthetők azok összefoglalói.)

Békéscsaba – Zalaegerszeg 2-0

Csákvár – Békéscsaba 4-0

Békéscsaba – Sopron 1-0

Mezőkövesd – Békéscsaba 4-0

Békéscsaba – Gyirmót 0-2

A legutóbbi fordulóban az alábbi összeállításban léptek pályára:

Póser – Bényei, Balog Zs., Balogh M., Juhász Gy. – Bagi, Tölgyesi (Lőrinczy, 72.) – Birtalan B. (Vólent, 55.), Berki P. (Kertész T., 65.), Viczián – Szilágyi P.

Amint ismeretes és már említettük a Békéscsaba jelenlegi csapatában több Vasas kötődésű labdarúgó is szerepel.

Kevésbé kell bemutatnunk a békéscsabai nevelésű, ám 2004-2011 között csapatunkat erősítő, védő Balog Zsoltot. 
A 26 éves belső védő, Balogh Miklós 2007–2010 között már volt klubunk játékosa, és az idén augusztusban próbajátékon vett részt csapatunknál, ám nem kínáltak neki szerződést.  
A 25 éves Birtalan Botond két részletben összesen 4 évet töltött a Vasas utánpótlás csapatainál (1998-99 és 2003-2006). 
A 26 éves, csatár, Szilágyi Péter három alkalommal is megfordult nálunk (2009 és 2011 a Debrecentől kölcsönbe, majd 2012-2013-ban már leigazoltuk.) Jelenleg 2 góllal a
Békéscsaba legeredményesebb játékosa. Az eddigi öt forduló alatt összesen 3 gólt szerzett szombati ellenfelünk.

Amint fentebb látható hazai pályán két győzelem mellett a Gyirmót tudta legyűrni őket. Idegenben azonban eddig rendkívül sebezhető volt a Békéscsaba és két sima mérkőzésen 4-0-ra kikaptak. Reményünk szerint folytatódik ez a széria és csapatunk is diadalmaskodik a Békéscsaba csapata felett az Illovszky stadionban szombaton este.