Szombaton a Kazincbarcika ellen lépünk pályára

2022-01-21 10:30
Csapatunk idei utolsó felkészülési mérkőzése 13 órakor kezdődik, a programról élő szöveges tudósítással jelentkezünk.

A két fél eddigi nyolc bajnoki mérkőzése felénk billenti a mérleget, négy Vasas-győzelem és két barcikai siker mellett két döntetlen született, a 15-8-as gólkülönbség is csapatunk számára kedvező. Mindegyik találkozót az NB II-ben játszottuk le, az első meccsre 2012. október 13-án, Kazincbarcikán – a Pete András Stadionban – került sor. 2013. április 27-én, az Illovszky Rudolf Stadionban emlékezetes és gólzáporos győzelmet arattunk, csapatunk akkor 5-0-ra kerekedett felül a Kazincbarcikán. A gólgyártást Wilson Jacob kezdte a 18. percben, majd a 36. percben Lucas talált be. A második játékrész Szilágyi Péterről szólt, aki bő negyedóra leforgása alatt (50., 55., 67.) mesterhármast ért el. 2018-ban a KBSC 2-1-es győzelmet aratott hazai pályán, 2019 áprilisában azonban Balajti, Király és Birtalan találataival 3-2-re győztük le ellenfelünket a Szusza Ferenc Stadionban.

2019 augusztusában már az új Illovszky-stadionban léptek pályára a csapatok. A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában 1500 néző előtt fogadtuk a Kazincbarcika együttesét, akik Fótyik büntetőjével meg is szerezték a vezetést. Az egyenlítő találatig egészen a 77. percig kellett várni, Daróczi gólján kívül több találat már nem született azon a mérkőzésen.

Az évad azonban nem fejeződött be, a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokságban már csak márciusig rendeztek bajnoki találkozókat. 2020 februárjában viszont még pályára léptünk, ellenfelünk ideiglenes otthonában, Putnokon - Feczesin és Vernes találatával - 2-0-ra legyőztük a KBSC csapatát.

A 2020/21-es idényt augusztusban 1-1-es döntetlennel indítottuk. A Merkantil Bank Liga 1. fordulójában az Illovszky Rudolf Stadionban léptünk pályára, ahol Toma góljával újra a KBSC szerezte meg a meccs első találatát. 2400 drukker szurkolt akkor a Fáy utcában, Feczesin góljával pontot tudtunk menteni. Decemberben - a tavaszi szezon előre hozott mérkőzésén - cudar időjárásban utaztunk le Kazincbarcikára. December 6-án menetrendszerűen jött a KBSC találata, de a mérkőzés utolsó perceiben Vernes és Otigba góljaival 2-1-re megfordítottuk a találkozót.

A bajnokság végén a KBSC kiesett a másodosztályú küzdelmekből. A 38 forduló alatt csupán 33 pontot tudtak összegyűjteni, mérlegük 8 győzelem mellett 9 döntetlen és 21 vereség volt. A 2021/22-es menetelést már az NB III. Keleti csoportjában kezdték meg, azonban a nyári felkészülési időszakban még összecsaptunk a Kazincbarcikával, a két csapat akkor játszott utoljára egymás ellen. A Fáy utcai edzőpályán megrendezett találkozón Viczián duplájával és Pekár góljával 3-2-es győzelmet arattunk. 

Az idei szezonban a Kazincbarcika 53 ponttal vezeti az NB III. Keleti csoportját. Az eddig lejátszott 20 találkozóból 17-et megnyert a KBSC, 2 meccsükön volt pontosztozkodás, 1 összecsapásuk zárult vereséggel. Laczkó Milán vezeti a hazai góllövő listát, 17 találattal az összesített versenyben második helyen áll. 

Szombati ellenfelünk téli felkészülése alatt 1-0-ra kikapott a szintén NB III-as Kozármislenytől, 2-1-re megverték a DVTK - ugyancsak harmadosztályú - második csapatát, 4-0- arányban pedig az NB I-es DVSC múlta felül őket. 

A KBSC vezetőedzője Varga Attila, munkáját Sorin Cigan másodedző, Botló Ádám kapusedző és Gudovics Attila erőnléti edző segíti.

A Kazincbarcika elleni felkészülési mérkőzésünk szombaton 13 órakor kezdődik - zárt kapuk mögött - az Illovszky-stadionban, a találkozóról klubhonlapunk szöveges tudósítás formájában jelentkezik.