Szatmári Lóránd: Örülök, hogy meg tudtam hálálni a bizalmat

2021-04-27 10:25
Csapatkapitányunkkal a Pécs elleni győzelemről, az emlékezetes gólszerzésről és a Soroksár előtti várakozásokról beszélgettünk.

Újabb nagy lépést tett csapatunk a feljutás és az NB II-es bajnoki cím felé, miután hazai környezetben 3-0 arányban legyőztük a negyedik helyezett Pécs együttesét. Szatmári Lóránd szépségdíjas góllal vette ki részét a sikerből, a lefújás után ő értékelte a mérkőzést.
- Amit a meccs előtt elterveztünk, az mind bejött: azt képviselték a pécsiek, amire számítottunk, jól felkészültünk rájuk. Voltak nekik is lehetőségeik, de úgy érzem, hogy maximális koncentrációval kezelni tudtuk ezeket, a mérkőzés végére pedig el is fáradtak. Nyilván gólt szerezni mindig nagy élmény, mert felszabadultságot ad. Szóltam Vernes Ricsinek a bepassznál, hogy engedje el a labdát, mert éreztem, hogy a védő el fog menni vele, így is történt. Mindez könnyebb, ha meccsről meccsre játékban van az ember, így örülök, hogy meg tudtam hálálni a bizalmat.

A szurkolóknak kifejezetten tetszett, hogy ezúttal sikerült egy nagyobb gólkülönbségű győzelmet aratni, amivel már öt meccsnél tart a csapat sikersorozata.
- A legtöbb csapat általában kőkeményen védekezik ellenünk kilenc-tíz emberrel, talán egy marad csak elöl kontrázgatni. A Pécs viszont felvállalta a futballt, de mi próbáltunk olyan taktikát alkalmazni, ami hatásos és eredményes lehet ellenük. Az előző meccseinken is rúghattunk volna több gólt, ha a helyzeteinket értékesíteni tudjuk, most ez végre sikerült. Annak viszont nagyon örülök, hogy kapott gól nélkül lehoztuk a találkozót.

Lóránd szerint ebben a keret összetételének és a csapatépítésnek nagyon nagy szerepe van.
- Nagy Miklós sportigazgató nagyon jó munkát végzett a játékosok kiválasztásakor. Egy olyan keretet állított össze, ami egyrészt kellően bő, másrészt minőségi játékosok alkotják, így bárki kiesik, a helyére beszálló játékos erőt képvisel.

A győzelemmel a Pécs kiszállt a Vasas közvetlen riválisai közül a feljutásért vívott harcban, csapatunk pedig letudta a legmagasabban jegyzett ellenfelét a bajnoki hajrá során. Ugyan a hátralévő négy csapat egyike sem harcol a feljutásért, ennek ellenére – vagy talán éppen emiatt – nehéz sorozat előtt állunk.
- Az NB II egy kiszámíthatatlan bajnokság, bármi megtörténhet, bárki megverhet bárkit. Talán az idei a legnehezebb másodosztályú sorozat, amiben eddig játszottam, de ez a mezőnyre tekintve is azonnal látszik. A Gyirmót és a Debrecen is ott akar lenni a feljutó helyen, ahogy mi is. Arról beszéltünk a mérkőzés előtt, hogy talán ez a Pécs elleni meccs egy vízválasztó lehet, hiszen itt eldőlhet, hogy őket leszakítjuk-e, így már nem jelentenek ránk veszélyt, de a többiek még harcban vannak. Nekünk viszont van még négy meccsünk, mindet szeretnénk megnyerni, lehetőleg jó eredménnyel és szép focival. Bízunk benne, hogy szurkolók előtt és a Vasashoz méltó módon tudjuk befejezni a bajnokságot.

A következő ellenfél az a Soroksár lesz, amely ellen ősszel 3-1-es sikert aratott csapatunk. Csapatkapitányunk szerint nem lesz egyszerű összecsapás, de élvezetes meccsre számít.
- Ellenük mindig sokgólos meccseink vannak, mert ők is felvállalják a focit. Szerintem egy jó mérkőzés lesz a szerdai, a végeredmény pedig azon fog múlni, hogy az adódó helyzeteket ki használja ki jobban. Vannak a Ferencvárosból tehetséges fiatal játékosaik, mellettük egy-két rutinosabb labdarúgó, akik jó erőt képviselnek, megadják a csapat magját. Nagy erősségük, hogy már évek óta együtt fociznak, ismerik egymást. Ősszel hamar vezetést szereztünk és gyorsan háromgólos előnyre tettünk szert, jó lenne most is egy hasonló találkozó.