Szanyó Károly: az utolsó három fordulóban mind a 9 pontot szeretnénk megszerezni

2014-05-14 23:55
Ahogyan minden mérkőzésre, most szombaton is a győzelem reményében utazunk Szigetszentmiklósra.

Ahogyan minden mérkőzésre, most szombaton is a győzelem reményében utazunk Szigetszentmiklósra. Szeretnénk a hátralévő három mérkőzést is megnyerni - nyilatkozta honlapunknak Szanyó Károly, a Vasas FC vezetőedzője.


- Milyen tanulságai voltak a múlt heti Kisvárda elleni 4-1-re megnyert mérkőzésnek?


Visszatekintve a Kisvárda elleni 4-1-re megnyert mérkőzésre, azon is maximálisan megvalósult az általunk tervezett támadófutball. Örültem annak, hogy több olyan játékelemet viszont láttam, amiket a múlt hét közben gyakoroltunk edzéseken. Természetesen én is örülnék annak, ha minden mérkőzésen már az első félidőben három góllal vezetnénk. Biztos vagyok abban, hogy minden ellenfelünk meg akar tenni mindent annak érdekében, hogy a Vasas ellen jó eredményt érjen el. Én úgy látom, hogy a meccseinken a második félidőben, nagyjából a második félidő elején jön el az a pont, amikor fizikálisan és játékunkkal felőröljük az ellenfelet, ami bízom benne, hogy valamennyire közönségszórakoztató is. De hozzátenném, hogy még mindig többet látok a csapatban, mint amit idáig kihoztunk magunkból. Ezért haladunk és dolgozunk tovább a megkezdett úton. 
Úgy vélem, hogy mind a vezetés, mind a szakmai stáb, mindent megtesz azért, hogy ez a csapat a jövő idényre összeálljon, összeérjen és ténylegesen az első osztályba való feljutásért tudjon harcolni.


- Köztudott, hogy a szombati Szigetszentmiklós elleni idegenbeli bajnokit műfüvön kell játszanunk, mert ellenfelünk centerpályája ilyen borítású. Mit lehet tenni az optimális felkészülés érdekében?


E héten mi is műfüves pályán edzünk. Mi már megmutattuk a január-februári felkészülési mérkőzések során, hogy tudunk műfüves pályán is jól, eredményesen játszani, és többnyire győzelemmel hagytuk el a Mészöly Kálmán pályát. A héten is arra készülünk, hogy szombaton a mi játékunkat érvényesítsük. Mindenképpen úgy utazunk szombaton Szigetszentmiklósra, hogy szeretnénk megnyerni a mérkőzést.

- Mit lehet tenni, hogy az első félidei játékunkon javítsunk?

Természetesen nem tudatos, hogy az első félidei játékunk egy kicsit gólszegényebb. De ne feledjük: ellenfeleink a mérkőzések elején láthatóan kettőzött akarással hajtanak ellenünk, mert azért minden ellenfelünkben ott van a gondolat, hogy mégiscsak a Vasassal játszanak. Ez a név még mindig kötelez és ellenfeleink is úgy látják, hogy a Vasas ellen bizonyítaniuk kell.


- Másrészt azért ellenfeleink eredményeinkből hétről-hétre látják, hogy egy kiváló formában lévő, fizikailag erős, jól játszó Vasassal kell megküzdeniük.


Igen, úgy gondolom ez is sokat nyom a latba. De természetesen úgy megyünk ki az első félidőben is a pályára, hogy szeretnénk megnyerni a meccset. Az utolsó három mérkőzésen (-Szolnok 3-1, Siófok- 1-5 és a -Kisvárda 4-1) viszonylag hamar meg is szereztük a vezetést (az 5., 6. illetve a 20. percben), ám utána sajnos nem az következett, amit én szerettem volna, amit vártunk, hogy újabb gólokkal mintegy eldöntsük a mérkőzéseket, vagyis kétséget se hagyjunk ellenfeleinkben, hogy lehet esélyük ellenünk. Az említett utóbbi 3 meccsen az utolsó passzainkba rendre hibák csúsztak, emiatt nem tudtunk az első félidő végén 3-0-ás vezetéssel lejönni a pályáról. Azt gondolom, hogy az a csapat, amelyik a 12. helyről feltornássza magát a 4-5. helyre arról bátran kijelenthető, hogy jelentőset lépett előre és fejlődött. Ami azt is mutatja, hogy a játékosaink mindent megtesznek azért, hogy sikeresek legyünk és minél feljebb végezzünk a tabellán.  
Nagyon nem lenne okom most nevekkel dobálózni, lehet, hogy 1-2 poszton ránk férne az erősítés, de én ezzel a kerettel is neki mernék vágni a következő szezonnak.