Sényő-Carnifex FC az ellenfelünk a MOL Magyar Kupában!

2020-09-10 19:30
128 csapat, köztük az első- és a másodosztály teljes mezőnye száll harcba az Európa-liga indulást is jelentő 2021-es címért. A főtáblára az alacsonyabb osztályú együttesek között megyei másodosztályú gárda is kvalifikálta magát. A névadó szponzor szerepvállalásával új lendületet kap az 1909-ben útjára indított sorozat.

Az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett az ország minden tájáról. A mezőny nagyobb része már augusztus elején megkezdte szereplését a megyei selejtezőkben, ahonnan végül 47 együttes került fel a főtáblára. Hozzájuk csatlakozik 49 NB III-as, 20 Merkantil Bank Ligás és 12 OTP Bank Ligás csapat, így alakul ki a 128-as főtábla mezőnye.

A 47 megyei csapatból 46 a megyei I. osztályból került a főtáblára, egyedül a Ráckeve VAFC érkezik ennél is alacsonyabb osztályból, a Pest megyei II. osztályból vág neki a Puskás Arénába vezető útnak.

A sorsolás a kiemeltekkel, azaz a profi csapatokkal indult, az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga együttesei egy-egy alacsonyabb osztályú ellenfelet kaptak, így a Vasas FC ellenfele a Sényő-Carnifex FC együttese lesz. 

Egy összecsapáson dől el a továbbjutás kérdése, az MLSZ elnökségének döntése értelmében a 128-as főtábla első teljes körének mérkőzéseit hétvégén, szeptember 18-20-án rendezik, ezzel is lehetőséget teremtve a kisebb csapatoknak kiemelkedő összecsapások rendezésére. A sorsoláson kialakuló párosítások közül az M4 Sport még a héten kiválasztja azokat, amelyek élőben képernyőre kerülnek.

A MOL a kupa névadó szponzoraként új lendületet ad a nagy múltú és népszerű kupasorozatnak, amely a presztízsét és alapértékeit még jobban kifejező megjelenést kap ősztől. A szurkolók az ország minden részén találkozni fognak az új arculat elemeivel, a mérkőzések előtt felcsendül az új Magyar Kupa-himnusz, az interneten pedig egy, csak a kupával foglalkozó honlapról értesülhetnek majd a legfrissebb hírekről, érdekességekről.