Remili: folytatnánk a pozitív tendenciát

2018-03-31 12:04
Csapatkapitányunkat, Remili Mohamedet méltán nevezhetjük Balmazújváros-specialistának, hiszen az utóbbi öt egymás elleni találkozón négyen is a kapuba talált, összesen öt gólt szerezve.

- Valóban kellemes emlékeim vannak a Balmazújváros elleni mérkőzésekről, amelyek zömét ugyan a másodosztályban játszottuk le, de a legutóbbi idegenbeli találkozón, a múlt év nyarán, a második fordulóban szintén az én egyetlen gólom jelentette a három pontot csapatunk számára.

Volt egy furcsasága annak a gólnak. Hogyan emlékszel vissza rá?

- A meccs elején, az ötödik percben történt. Murka Beni adta be a labdát a jobboldalról, én pedig a túloldalon az ötös sarkánál érkeztem, és fejeltem a hosszúba, ami valóban ritkaság volt, tekintettel arra, hogy nem lábbal szereztem.

Mit vársz a mostani találkozótól?

- Remélem, hogy a szombati mérkőzésnek is hasonló kimenetele lesz, mint a múlt év nyárinak. Emlékszem, hogy már akkor is megszenvedtünk a győzelemért. És várhatóan most sem lesz könnyű mérkőzés. De nagyon motiváltak vagyunk. A pénteki gyakorlás előtt videó felvételekről áttekintettük a taktikájukat. Tudjuk, milyen játékot várhatunk tőlük. Nagyon bízom abban, hogy tudjuk folytatni az elmúlt két mérkőzésen elkezdődött pozitív tendenciánkat, mind játékban, koncentrációban, stabilitásban és nem utolsó sorban eredményességben.

Hogyan sikerült a két héttel ezelőtti, utolsó pillanatban elveszített két ponttal végződő meccs után összerakni magatokat?

- Nehéz volt, főleg közvetlenül a meccs után volt borzalmas érzés. De abból a mérkőzésből is lehet erőt meríteni, mert a Honvéd elleni győztes meccs után ismét stabilak voltunk hátul és középen. Elöl pedig akadtak gólhelyzeteink. Jobban néz most ki a társaság kívül és belül is, mint néhány hete. Az utóbbi két mérkőzésen elkezdett úton kell továbbhaladnunk. Meggyőződésem, hogy a sors vissza fogja adni amit a DVTK ellen az utolsó pillanatokban elvett. Ezt a másfél évtizedes profi pályafutásom során megtanultam. Lehet, hogy már a Balmazújváros ellen. Ezt a pozitív gondolkodás módot próbálom a nálam tíz évvel fiatalabb csapattársaimba plántálni.

Két évvel ezelőtt az utolsó négy mérkőzésen játszottunk a közvetlen vetélytársainkkal és harcoltuk ki a bennmaradást. Most a sorsolás úgy hozta, hogy ezek a „kiesési rangadók” 7-10 fordulóval a vége előtt következnek be. Ez hogy érzed, jobb, vagy rosszabb?

- Ez sok mindenben nem módosítja a hozzáállásunkat. Természetesen nézegetjük az ellenfeleinket, és én szoktam számolgatni, milyen eredményeket kellene elérnünk bizonyos meccseken, hogy majd alattunk húzzák meg a vonalat a végén. De ez az öltözőben nem téma. Az előbbre hozott külön kiesési bajnokságból reményem szerint pozitívan jövünk ki, és akkor már nem olyan nagy nyomással készülünk a tabellán előrébb álló csapatok ellen, hogy mindenképpen nyerni kell. De ne szaladjunk előre, egyelőre maradjunk a Balmaz elleni mérkőzésnél, hogy be tudjuk gyűjteni a három pontot. Remélem, hogy nagy csata, birkózás után mi fogunk lejönni győztesen a balmazi stadion gyepéről.