Oenning: Szeretnénk folytatni a Videoton elleni jó sorozatunkat

2018-02-24 08:15
Két és fél hónapos szünet után, szombaton a 20. fordulóval folytatódnak az OTP Bank Liga küzdelmei. A Videoton felcsúti ideiglenes otthonában vendégeskedünk, ahol 17 órakor kezdődik a találkozó. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a várakozásairól.

Mindjárt egy nehéznek ígérkező mérkőzéssel kezdjük az idei szezont. Mennyire várja a csapat, hogy ismét tétmeccset játsszon?

- Természetesen már nagyon várjuk a tétmeccseket. Az elmúlt napok időjárási körülményei azonban nehezítették a dolgunkat, csak kevés alkalommal tudtunk rendes füvön edzeni, de mostanra valamennyire javult a helyzet.

Az utóbbi két évben nem szenvedtünk vereséget a Videotontól. Jelenthet-e ez bármiféle előnyt a számunkra?

- Önbizalom szempontjából mindenképpen segít, hogy a Videoton ellen jó játékkal sikerült pontot, pontokat szerezni az elmúlt időszakban. Erre most is szükségünk lesz. Ettől függetlenül tudjuk, hogy játékerőben magyar szinten roppant erős csapat a Videoton, de ez motivál is minket. Meg akarjuk mutatni, hogy ez a jó sorozat folytatható.

A meteorológiai előrejelzések szerint nagyon hideg időjárás várható a hétvégén. Ez mennyiben befolyásolhatja a játékot?

- Ez ebben az időszakban nem szokatlan Magyarországon, hiszen az előző szezonban a Győri ETO elleni idegenbeli kupameccsen sem napoztunk. Az ilyen zord időjárásra a legjobban úgy lehet felkészülni, ha hasonló körülmények között edz a csapat. Részben ezért is maradtunk Magyarországon a téli felkészülési időszak során. A felcsúti pálya talaja pedig várhatóan kiváló állapotban lesz, így az a kérdés fel sem vetődhet, hogy megrendezik-e a mérkőzést.