Oenning: Nyerni és támadóbb szellemben játszani

2016-12-02 15:56
A 2016-os év hajrájához közeledünk, az OTP Bank Liga 18. fordulójában a DVTK lesz csapatunk ellenfele. Michael Oenning vezetőedzőt kérdeztük a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól.

Az a Diósgyőr látogat most hozzánk, amelyik bár utóbbi két meccsét megnyerte, de két fontos játékosát (Lipták, Elek) nélkülöznie kell eltiltás miatt. Mire számíthatunk a mérkőzésen?

- Egy vesztes bajnoki mérkőzés után szeretnénk most javítani és kiköszörülni a kisebb csorbát. Ennek megfelelően támadóbb szellemben kívánjuk majd kialakítani a játékunkat és természetesen meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Nem lesz feltétlenül egyszerű, hiszen a Diósgyőr megnyerte az előző két bajnoki mérkőzését és a kupában is továbbjutott, jó formában vannak. Az ellenfél összeállításával kapcsolatos esetleges problémákat nem fogadhatjuk el, mert ez mindig esély másnak, hogy bizonyítson.

Az ETO elleni kupasiker jót tett a csapat önbizalmának?

- Persze, a pozitív dolgokat magával szokta vinni az ember. Közhely, de a győzelmet nem pótolja semmi. Szerencsénk volt azzal, hogy kedden volt a mérkőzés, így a regenerálódásra egy nappal több időnk jutott, mint ellenfelünknek. Intenzív, sok erőt igénylő mérkőzésre számítok, a pályák állapota se javul ebben az időjárásban, a Bozsik Stadion gyepe sincs sajnos a legjobb állapotban. Harcias meccsre számítok, így az dönthet, hogy a párharcokban ki lesz sikeresebb.

A héten több játékosunk kisebb sérüléssel vagy betegséggel bajlódott. Hogyan állunk most?

- Véglegeset még nem tudnék mondani, de Murka Benedek, Vaskó Tamás, Manjrekar James és Király Botond újra teljes értékű edzésmunkát végez. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen gyakorlatilag mindegyik pozícióban két játékos áll rendelkezésemre, így egy-egy esetleges kiesést tudok pótolni. Sajnálatos, hogy Mahir Saglik továbbra sem játszhat az eltiltása miatt, mert sokat segít a csapatnak, ha egy gólerős csatárt is a sorainkban tudhatunk, de Jevgenyij Pavlov is jó állapotban van. A cél most is: egy góllal többet lőni, mint az ellenfél.