Oenning: Nem fogjuk alábecsülni az ellenfelet

2016-09-14 09:27
Ma 15:30-tól a BLASZ I-es Testvériség lesz a mieink ellenfele a Magyar Kupában.

Íme, az mlsz.hu beharangozója a mérkőzésről. A Vasas talán saját szurkolóit is meglepte nagyszerű idénykezdésével, 8 forduló után öt pont előnnyel vezeti a bajnokságot a második Ferencváros előtt. Az angyalföldiek a bajnoki mérkőzéseiken is nagy számban foglalkoztatnak fiatal játékosokat, a Testvériség elleni szerdai összecsapáson várhatóan további fiatalok kaphatnak lehetőséget a bizonyításra.

- A kupa egy különálló torna, így nincs szükség arra, hogy motiváljam a játékosokat - mondta az mlsz.hu-nak Michael Oenning, az angyalföldiek vezetőedzője. - A kupában az a vonzó, hogy olyan csapatok ellen is pályára léphet egy együttes, amelyeket nem ismer. Ez persze hordoz veszélyeket is magában, de annyit mondhatok, hogy nem fogjuk alábecsülni az ellenfelet, mivel ők ilyenkor extra erőket mozgósítanak. A kupát nagyon szeretem, mivel ez a leggyorsabb út a siker eléréséhez. Nekem Magyarországon ez lesz az első kupamérkőzésem, mert amikor ez év januárjában jöttem, már nem volt versenyben a Vasas, így külön örülök ennek a lehetőségnek. Egyébként itt is mérkőzésről-mérkőzésre gondolkodunk, ahogy a bajnokságban is, vagyis nem arra koncentrálunk, hogy mit érhetünk el, hanem mindig a soros feladatra figyelünk.

A szakvezető elárulta: vélhetősen a fiatalok kapnak lehetőséget a Testvériség ellen, de mivel az NB I-es meccseken is rendszeresen szerephez jutnak a tehetséges játékosok (Szivacski Donát 19 éves, Vida Máté 20, Berecz Zsombor 20, Osváth Attila 20, Ádám Martin 21, Nagy Gergely 22, Hangya Szilveszter 22, a ritkábban játéklehetőséghez jutók között van a 18 esztendős Kleisz Márk és a 19 éves Murka Benedek), ezért nem tartja kockázatos vállalásnak, ha a kupában nagyobb számban is pályára lépnek az ifjabb futballisták.

Folytatás ITT.