Oenning: Kiváló körülmények között kemény munkát végeztünk

2016-06-13 11:07
Vasárnap délután csapatunk számára véget ért a mátraházai edzőtábor. Michael Oenning vezetőedző értékelte az elmúlt hetet és előretekintett a következő hét feladataira is.

Milyennek értékeli a mátraházai edzőtábort?

- Először is, kiváló körülmények között kezdhettük meg a felkészülést, adottak voltak a feltételek arra az edzéstervre, amit elképzeltünk. Keményen edzettek a srácok, napi két gyakorlásunk volt. Annak külön örülök, hogy tisztességesen elvégezték a feladatokat, amiket kiadtam nekik. A hozzáállással láthatóan nem volt probléma, motiváltan álltak a munkához. Érezhető, hogy a bennmaradás miatt felszabadult energiák még mindig munkálkodnak bennük. Jó állapotban vannak a játékosaim. Mivel a felkészülés elején tartunk, ezért elsősorban a testi kondíció és az állóképesség fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt.

Ez hogyan mutatkozott meg az edzésprogramban?

- A délelőtti edzéseken az atlétikai elemeket végezte a csapat, a délutánin pedig a labdás gyakorlatokat vegyítettük, a passzjátékra és a labdabiztonságra fókuszálva. Erre elsősorban azért van szükség, hogyha a mérkőzés végére fáradtabbak is lesznek a játékosok, még mindig tudjanak pontos passzjátékot végezni, amit kifejezetten fontosnak tartok.

Ezek szerint sikerült elvégezni a tervezett munkát?

- Amit erre az egy hétre szántunk, azt igen. Azonban hangsúlyozom, ez a felkészülésünk kezdete, tehát nem most kell a topon lenni, hanem a bajnokság kezdetére. Ezt lépésről lépésre akarjuk elérni. Arra is kell ügyelnünk, hogy mindegyik játékos más és más terhelésre képes még jelenleg, ezt kell majd a következő hetek során kiegyenlíteni. E téren még van teendő bőven.

Mátraházán is voltak a csapatszellem erősítését célzó programok?

- Igen, szombaton együtt elmentünk a körülbelül három kilométerre lévő Kékes-tetőre. Nem volt kiadva különösebb feladat, ez a csapatépítést szolgálta, azonban egy csapatról és sportemberekről beszélünk, így persze voltak, aki lefutották a távot. Szép volt így együtt felmenni, a csapategységnek is jót tett.

Elkezdődött a labdarúgó Eb. Nézte a csapat az első meccseket?

- Természetesen, elsősorban az esti meccseket közösen tekintettük meg. Nagy esemény ez, főleg, hogy Magyarország több évtized kihagyás után ismét részt vesz rajta. Természetesen csapaton belül mennek is a tippelgetések. Ez is kiváló alkalom, a közösségépítésre, amit rendkívül fontosnak tartok.

Mik lesznek a hangsúlyosabb elemek az edzőtábor utáni héten?

- Hétfőn pihenőnapot kapnak a fiúk és kedden találkozunk legközelebb. A jövő héten több labdás elemet fogunk beépíteni a gyakorlásba, illetve ekkor fognak visszatérni a válogatott elfoglaltság miatt még szabadságon lévő játékosaink (Vida, Korcsmár, Ristevski), valamint a már ismert új igazolásaink is (Vaskó, Manjrekar) csatlakoznak hozzánk. Ezen kívül felkészülünk a következő két edzőmérkőzésre (Almásfüzítő 16-án, és a Honvéd 21-én), amelyeken már kipróbálhatunk különböző taktikai elemeket is.